12.12.2017 07:25
ZAGREB, 11. prosinca 2017. (Hina), Trgovački sud u Osijeku donio je rješenje o istovremenom otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka nad Hrvatskim mininogometnim savezom (HMS), udrugom s nešto više od 138.000 kuna utvrđenog duga, objavljeno je na e-oglasnoj ploči Ministarstva pravosuđa.
Sudsko rješenje uslijedilo je nakon oglasa objavljenog u rujnu kojom se pozivali vjerovnici HMS-a da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka. Istim oglasom pozivali su se i zastupnici udruge da u roku od petnaest dana sudu dostave popis imovina i obveza HMS-a, a budući da se vjerovnici i zastupnici nisu odazvali u zakonski predviđenim rokovima, sud je utvrdio da je ta udruga nesposobna za plaćanje i donio rješenje o istovremenom otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

Hrvatski mininogometni savez kao udruga je osnovan krajem 2012., glavni tajnik joj je Mario Alpeza, a kao cilj navodi se ''organiziranje i provođenje mininogometnih natjecanja i turnira, uređivanje pitanja koja se tiču registracije igrača, klubova i ekipa, statusa mininogometaša i drugih djelatnika''. Osim toga, kao djelatnost HMS-a istaknuto je i sudjelovanje u organizaciji međunarodnih natjecanja i turnira, ali i organizacija utakmica mininogometnih reprezentacija Republike Hrvatske.

Hrvatski mininogometni savez sa strateškim partnerom Maistrom bio je organizator Europskog mininogometnog prvenstva održanog 2015. u Vrsaru na kojem je hrvatska reprezentacija osvojila srebrnu medalju. Protiv rješenja o zaključenju stečaja, HMS može uložiti žalbu Visokom trgovačkom sudu u Zagrebu.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.