12.12.2017 07:25
ZAGREB, 11. prosinca 2017. (Hina), Trgovački sud u Osijeku donio je rješenje o istovremenom otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka nad Hrvatskim mininogometnim savezom (HMS), udrugom s nešto više od 138.000 kuna utvrđenog duga, objavljeno je na e-oglasnoj ploči Ministarstva pravosuđa.
Sudsko rješenje uslijedilo je nakon oglasa objavljenog u rujnu kojom se pozivali vjerovnici HMS-a da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka. Istim oglasom pozivali su se i zastupnici udruge da u roku od petnaest dana sudu dostave popis imovina i obveza HMS-a, a budući da se vjerovnici i zastupnici nisu odazvali u zakonski predviđenim rokovima, sud je utvrdio da je ta udruga nesposobna za plaćanje i donio rješenje o istovremenom otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

Hrvatski mininogometni savez kao udruga je osnovan krajem 2012., glavni tajnik joj je Mario Alpeza, a kao cilj navodi se ''organiziranje i provođenje mininogometnih natjecanja i turnira, uređivanje pitanja koja se tiču registracije igrača, klubova i ekipa, statusa mininogometaša i drugih djelatnika''. Osim toga, kao djelatnost HMS-a istaknuto je i sudjelovanje u organizaciji međunarodnih natjecanja i turnira, ali i organizacija utakmica mininogometnih reprezentacija Republike Hrvatske.

Hrvatski mininogometni savez sa strateškim partnerom Maistrom bio je organizator Europskog mininogometnog prvenstva održanog 2015. u Vrsaru na kojem je hrvatska reprezentacija osvojila srebrnu medalju. Protiv rješenja o zaključenju stečaja, HMS može uložiti žalbu Visokom trgovačkom sudu u Zagrebu.

M&A procesZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Infinum u kategoriji velikih tvrtki, Q agency u kategoriji srednjih i The Productive Company u kategoriji malih najbolji su poslodavci u 2022. godini, pokazuju rezultati istraživanja zadovoljstva zaposlenika, koje je portal MojPosao proveo u 67 tvrtki.

ZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) ocijenila je u četvrtak da ulazak Hrvatske u schengenski prostor te potpisivanje Konvencije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD-a predstavljaju snažan poticaj hrvatskom gospodarstvu. 

ZAGREB, 9. prosinca 2022. (Hina) - Do ponedjeljka 5. prosinca poslodavci su svojim zaposlenima uz redovne mjesečne plaće tijekom ove godine isplatili i oko 7,71 milijardi kuna neoporezivih naknada, piše u petak Večernji list. 

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) i Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT) pokrenuli su prvi hrvatski deep-tech venture builder Nuqleus, odnosno novi program za povezivanje znanstveno-istraživačkih institucija, industrije i startup ekosustava, a prijave na njega traju do 15. siječnja iduće godine, priopćeno je u srijedu s FER-a.

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Radnici zagrebačke Čistoće prosvjedovali su u srijedu ispred ulaza u zgradu Čistoće tražeći povećanje plaća najslabije plaćenim radnicima i usklađivanje koeficijenata s drugim podružnicama Zagrebačkog holdinga, te su najavili prekid rada na Božić ako im se ne ispune zahtjevi.