06.12.2017 10:32
BJELOVAR, 6. prosinca 2017. (Hina), Bivši radnici bjelovarskog Elektrometala u stečaju potražuju 7,78 milijuna kuna, vidljivo je iz tablice prijava tražbnina prvog višeg isplatnog reda, objavljene u srijedu na oglasnoj ploči Trgovačkog suda u Bjelovaru. 
Tražbine je prijavilo 465 radnika, a riječ je o potraživanjima za neisplaćene plaće, jubilarne nagrade, neiskorištene godišnje odmore, regrese i otpremnine na koje su stekli pravo temeljem kolektivnog ugovora. Od ukupno prijavljenih 7,79 milijuna kuna, osporeno je tek 9,3 tisuće kuna, odnosno potraživanje jednog zaposlenika. 

Radničke tražbine, najavio je ranije stečajni upravitelj Franjo Otročak, trebale bi se namiriti prodajom imovine Elektrometala u stečaju, prvenstveno tvrtke Elektrometal - distribucija plina koja posluje s dobiti.

Odluka o prodaji imovine Elektrometala u stečaju odbor vjerovnika trebao bi donijeti nakon ispitnog ročišta koje će se održati 14. prosinca na Trgovačkom sudu u Bjelovaru. Stečaj u Elektrometalu proglašen je sredinom rujna ove godine.

Poslovna tajnaLONDON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".

TOKIO, 24. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Toyota je zbog nestašice poluvodiča smanjila proizvodnju širom svijeta za desetke tisuća automobila. 

GOSPIĆ, 24. svibnja 2022. (Hina) - Vindija je u Ličko-senjskoj županiji ugovorila otkup kravljeg mlijeka s 94 poljoprivredna gospodarstva te je očekivani ukupni otkup oko 1,6 milijuna litara godišnje, a trošak transporta mlijeka u Varaždin nadoknađuje županija, rečeno je u utorak Hini iz Vindije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Financial Times je uvrstio Hrvatski Telekom (HT) i Valamar među europske klimatske lidere, izvijestili su u utorak iz te dvije kompanije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Dionica autoceste A1 od čvora Ploče do čvora Karamatići danas od ponoći zatvorena je za sav promet radi uvođenja novog prometno-informacijskog sustava na ovoj autocesti, čime je počeo proces digitalizacije mreže autocesta kojom upravljaju Hrvatske autoceste, piše u utorak Jutarnji list.