02.12.2017 07:15
ZAGREB, 1. prosinca 2017. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje kojim se pokreće prethodni postupak radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečajnog postupka nad Geofoto d.o.o, tvrtkom za fotogrametrijske i geodetske poslove poduzetnika i nekad uspješnog izvoznika Zvonka Biljeckog s utvrđenim dugom većim od 11,5 milijuna kuna.
Sudskim zaključkom naloženo je i Biljeckom i članovima uprave Geofoto d.o.o. da u roku od osam dana dostave pisano izvješće o financijsko-gospodarskom stanju i imovini tvrtke te je za veljaču iduće godine zakazano ročište radi izjašnjenja o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka.

Sudska odluka uslijedila je na temelju prijedloga Financijske agencije (Fina) za otvaranje stečajnog postupka u kojem se ističe kako je Geofoto d.o.o. još 1. rujna 2015. imao evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 281 dana i u ukupnom iznosu od 11.580.279 kuna.

Osim za Geofoto d.o.o, ovog tjedna pokrenut je i prethodni postupak radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka i nad povezanim društvom Geofoto grupa, kojem je Biljecki direktor i to zbog utvrđenog duga od 2,25 milijuna kuna.

Zvonko Biljecki u sudskom registru naveden je kao direktor, prokurist, član ili predsjednik uprave čak devet tvrtki među kojima su najpoznatije dobivale višemilijunske poslove od države.

Biljecki je poznat i, kao što se u medijima navodilo, osoba bliska bivšem premijeru Ivi Sanaderu kojeg je angažirao kao savjetnika i njegove konzultatske usluge navodno plaćao više desetaka tisuća kuna mjesečno.

stanoviZAGREB, 23. svibnja 2022. (Hina) - Zbog uvođenja obveze ugradnje solara za proizvodnju struje u sve nove stambene zgrade, ionako visoka cijena novogradnje u Hrvatskoj dodatno će porasti, potvrđeno je iz više izvora u graditeljskoj branši, piše u ponedjeljak Jutarnji list.

ZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Otvoren je predstečajni postupak za Brodosplit d.d., potvrđeno je Hini u petak iz te kompanije. 

ZAGREB, 23. svibnja 2022. (Hina) - Crikvenička hotelijerska tvrtka Jadran očekuje ove sezone nastavak dobrih poslovnih rezultata, čemu će pridonijeti i ostvarenje investicijskih zahvata početih prije pandemije, ističe član Uprave Jadrana Ivan Safundžić, koji će s članom Uprave Miroslavom Pelkom voditi tu tvrtku nakon odlaska predsjednika Gorana Fabrisa. 

ZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.