16.11.2017 07:21
BJELOVAR, 15. studenoga 2017. (Hina), Na Trgovačkom sudu u Bjelovaru u srijedu je otvoren stečajni postupak nad tvrtkom Informativni centar Bjelovar, koncesionarom županijskog radija Bjelovarsko-bilogorski radio.
Zahtjev je podnio Robert Veseljak, privremeni upravitelj Informativnog centra Bjelovar, navodeći da tvrtka nije u mogućnosti uredno ispunjavati obveze iz predstečajne nagodbe, nesposobna je za plaćanje i prezadužena. Stečajna sutkinja Marija Petrina Kubica za stečajnog upravitelja imenovala je Nenada Homara iz Koprivnice, a ispitno ročište vjerovnika zakazano je za 7. veljače 2018. godine.

informativni centar Bjelovar u predstečajnoj nagodbi je od 2014. godine. Prošlu godinu tvrtka je završila s ukupnim prihodom od 2,96 milijuna kuna i gubitak u iznosu od 778 tisuća kuna. Kapital i rezerve krajem 2016. godine bile su, pak, negativne u iznosu od 9,6 milijuna kuna.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa