26.10.2017 07:05
ZADAR, 25. listopada 2017. (Hina), Bivši zaposlenici prijevozničke tvrtke Croatia Zadar Line u srijedu su najavili da će blokirati autobusni kolodvor u Benkovcu ne isplate li im se uskoro otpremnine u visini pet milijuna kuna.
Najavili su to u srijedu u Zadru na još jednom prosvjedu u nizu ispred zgrade Trgovačkog suda, a pravni povjerenik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Vedran Uranija tvrdi da je prodaja imovine tvrtke, čiji je stečaj trajao punih 12 godina, bivšim zaposlenicima zadnja nada. "Novac se može pronaći jedino prodajom polovice vlasničkog udjela kolodvora u Benkovcu.

Na taj način namirile bi se otpremnine jer kolodvor vrijedi barem desetak milijuna kuna", smatra Uranija. Za nezavidnu situaciju proziva hrvatsko pravosuđe, upravu i vlasnika tvrtke te stečajnog upravitelja. "Ne može se dogoditi da stečaj traje 12 godina, najdulje u Hrvatskoj, da šest godina traju sudska ročišta oko imovine i da se ne rješavaju otpremnine. Za to vrijeme mnogi su zaposlenici Croatia Zadar Linea, nažalost, umrli", rekao je Uranija.

Uz blokadu autobusnog  kolodvora u Benkovcu, najavio je i reviziju svih kaznenih postupaka protiv odgovornih osoba i tužbu protiv Republike Hrvatske na Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strasbourgu zbog neučinkovitoga pravosuđa.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.