26.10.2017 07:05
ZADAR, 25. listopada 2017. (Hina), Bivši zaposlenici prijevozničke tvrtke Croatia Zadar Line u srijedu su najavili da će blokirati autobusni kolodvor u Benkovcu ne isplate li im se uskoro otpremnine u visini pet milijuna kuna.
Najavili su to u srijedu u Zadru na još jednom prosvjedu u nizu ispred zgrade Trgovačkog suda, a pravni povjerenik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Vedran Uranija tvrdi da je prodaja imovine tvrtke, čiji je stečaj trajao punih 12 godina, bivšim zaposlenicima zadnja nada. "Novac se može pronaći jedino prodajom polovice vlasničkog udjela kolodvora u Benkovcu.

Na taj način namirile bi se otpremnine jer kolodvor vrijedi barem desetak milijuna kuna", smatra Uranija. Za nezavidnu situaciju proziva hrvatsko pravosuđe, upravu i vlasnika tvrtke te stečajnog upravitelja. "Ne može se dogoditi da stečaj traje 12 godina, najdulje u Hrvatskoj, da šest godina traju sudska ročišta oko imovine i da se ne rješavaju otpremnine. Za to vrijeme mnogi su zaposlenici Croatia Zadar Linea, nažalost, umrli", rekao je Uranija.

Uz blokadu autobusnog  kolodvora u Benkovcu, najavio je i reviziju svih kaznenih postupaka protiv odgovornih osoba i tužbu protiv Republike Hrvatske na Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strasbourgu zbog neučinkovitoga pravosuđa.

ELEKTRIFIKACIJA VOZNOG PARKAHALEWOOD, 1. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki automobilski div Ford Motor najavio je u četvrtak da će uložiti još 149 milijuna funti kako bi povećao proizvodnju pogonskih jedinica za električna vozila u tvornici motora u sjevernoj Engleskoj.

ZAGREB, 1. prosinca 2022. (Hina) - Pliva za 2022. očekuje sličnu razinu prihoda i dobiti kao u 2021., čime su u toj farmaceutskoj kompaniji zadovoljni, no kako je u četvrtak na susretu s novinarima istaknuo predsjednik uprave Plive Mihael Furjan, u cijeloj godini, posebice njezinim zadnjim mjesecima, poslovanje im je bilo najteže u zadnjih 10-ak godina.

ZAGREB, 2. prosinca 2022. (Hina) - Vrijednost građevinskih radova koje su izvela poduzeća s 20 i više zaposlenih s vlastitim radnicima u trećem ovogodišnjem tromjesečju veća je za 63,3 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a vrijednost novih narudžbi porasla je za 9,6 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). 

ZAGREB, 30. studenoga 2022. (Hina/afp) – Gotovo tri četvrtine ljudi starijih od deset godina u svijetu posjeduje mobitel putem kojega je omogućen pristup internetu, ali ipak gotovo trećina nema mu pristup, objavila je u srijedu agencija Ujedinjenih naroda.

LUXEMBOURG, 30. studenoga 2022. (Hina) - Inflacija u eurozoni oslabila je u studenome, kliznuvši na 10 posto, zahvaljujući blažem rastu cijena energije i hrane, pokazale su u srijedu prve procjene Eurostata.