23.10.2017 07:34
BJELOVAR, 20. listopada 2017. (Hina), Agencija za zaštitu radničkih potraživanja u slučaju stečaja poslodavca bivšim radnicima garešničke tvrtke Brestovac – tvornica namještaja isplatila je 6,19 milijuna kuna i za taj iznos preuzela njihovo mjesto u prvom višem isplatnom redu, objavio je u petak Trgovački sud u Bjelovaru.
Pravo na isplatu minimalnih plaća i dijela otpremnina steklo je ukupno 395 radnika Brestovca – tvornice namještaja, tvrtke u kojoj je stečajni postupak pokrenut 2014. godine, a još uvijek je u tijeku. 

Nekretnine Brestovca – tvornice namještaja kupila je na javnoj dražbi zagrebačka tvrtka Sedia 2016. godine.Završno ročište vjerovnika na kojem bi se trebala donijeti odluka o zaključenju stečaja održat će se 7. studenog na Trgovačkom sudu u Bjelovaru.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa