06.10.2017 08:00
ZAGREB, 5. listopada 2017. (Hina) - Ministar državne imovine Goran Marić u četvrtak je na predstavljanju ovogodišnjih poslovnih rezultata tiskare Vjesnik d.d. koja je, nakon višegodišnjih gubitaka, u prvih osam mjeseci ostvarila gotovo 800.000 kuna operativne dobiti naglasio kako se 'nakon dugo godina pristupilo ozbiljnijem vođenju Vjesnika d.d.'' te da će u odgovornom upravljanju ta tvrtka ''imati potporu Centra za restrukturiranja i prodaju (CERP) i Ministarstva državne imovine''.
''Vjesnik je mjesto kultnog tehnološkog znanja. Ovdje znanje imaju i zidovi, a ne samo ljudi koji su toliko truda uložili u izdanja, ali i zdanje Vjesnika. Vjesnik, nažalost, nije zaslužio povijest kakvu je imao, a tome je prethodila pogubna odluka o spajanju lista Vjesnik i tadašnje Hrvatske tiskare. To je bio uvod u mozaik kasnijih promašaja i posrtaja cijelog Vjesnika i Hrvatske tiskare'', rekao je ministar Marić.Kazao je kako je i sam prije dvadesetak godina bio direktor u toj kući koji se protivio navedenom spajanju. Ministar Marić rekao je i kako sada '' nakon dugo godina agonije ima nagovještaja da Vjesnik d.d. može pozitivno poslovati.

''Direktor Vjesnika d.d. Ilija Nedić je predstavljajući poslovne rezultate naglasio kako je 2017. godina pozitivnog zaokreta u poslovanju Vjesnika koji je godinama gomilao gubitke. Naveo je kako je, između ostaloga, u prvih osam mjeseci ove godine u glavnoj tiskarskoj djelatnosti ostvarena dobit prije oporezivanja od gotovo 620.000 kuna, dok je u istom razdoblju lani gubitak iznosio gotovo 8,5 milijuna kuna.Prema njegovim riječima, ove je godine uspješno zaustavljen kontinuirani višegodišnji pad te je ostvareno i povećanje prodajne aktivnosti i prodaje. Istaknuo je i kako je to posljedica poduzetog financijskog, operativnog i organizacijskog restrukturiranja u svim odjelima i pripadajućim pododjelima Vjesnika d.d.

AUTOWASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa

HONG KONG, 26. svibnja 2022. - Grupa Lenovo ostvarila je rekordne rezultate u poslovnoj 2022. godini, zahvaljujući snažnom rastu prihoda u svim poslovnim sektorima i dobiti, usprkos izazovnom makroekonomskom okruženju, objavila je kompanija u četvrtak. 

LONDON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".

TOKIO, 24. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Toyota je zbog nestašice poluvodiča smanjila proizvodnju širom svijeta za desetke tisuća automobila.