26.09.2017 09:32
ZAGREB, 26. rujna 2017. (Hina), Trgovački sud u Rijeci objavio je oglas kojim se pozivaju vjerovnici Piratske stranke u stečaju da u roku od 45 dana prijave svoja potraživanja od te političke stranke s ukupnim dugom nešto većim od 15.000 kuna.
Sudskim oglasom pozivaju se i zastupnici Piratske stranke (PS) da u roku od 15 dana predaju popis imovina i obaveza te stranke, a ne odazovu li se vjerovnici i zastupnici stranke u zakonski predviđenim rokovima, sud će smatrati da je dužnik nesposoban za plaćanje te će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju skraćenog stečajnog postupka.

Piratska stranka je upisana u registar političkih stranka u rujnu 2011. Kao sjedište stranke navodi se Osječka 74a u Rijeci, predsjednica i predstavnica stranke je Maša Utković, a kao dopredsjednik naveden je Marijan Ferić. Kako su u medijima isticali čelnici te izvanparlamentarne stranke, Piratska stranka u Hrvatskoj nastala je kada su u isto vrijeme osnovane dvije Piratske stranke – u Zagrebu i u Rijeci. Te su se dvije skupine spojile i dogovorile da će ići na zajedničko osnivanje jer su se zalagali za iste ideje.

Kako se isticalo, Piratska stranka u Hrvatskoj vodila se najvećim dijelom međunarodnim uputama i smjernicama zadanima Deklaracijom iz Uppsale, a koje su dio politike svih piratskih stranaka među kojima je prva osnovana upravo u Švedskoj 2006.

Među proklamiranim ciljevima čelnici hrvatske Piratske stranke isticali su "prilagodbu autorskih i srodnih prava trenutnoj situaciji u svijetu, promjene u patentnom i intelektualnom vlasništvu u smislu da se smanje ograničenja, ljudska prava, pravo na privatnost i zaštitu osobnih podataka".

Piratska stranka izašla je na izbore za Europski parlament 2013. sa svojom listom kandidata i osvojila 1,13 posto, odnosno 8345 glasova.

ELEKTRIFIKACIJA VOZNOG PARKASEUL, 18. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Hyundai je najavio ulaganja od 16,5 milijardi dolara do 2030. godine u proizvodnju električnih vozili (EV) u Južnoj Koreji.

OSIJEK, 17. svibnja 2022. (Hina) - Digitalna agencija IBM iX Hrvatska najavila je u utorak otvorenje ureda u Osijeku, što će biti treći ured te tvrtke u Hrvatskoj, nakon Zagreba i Varaždina. 

LONDON, 18. svibnja 2022 (Hina) - Netflix je otpustio oko 150 djelatnika, mjesec dana nakon što je objavio da prvi puta u zadnjih deset godina gubi pretplatnike. 

ZAGREB, 17. svibnja 2022. (Hina) - Hrvatska može povećati proizvodnju suncokretovog ulja i postati njegov izvoznik, ocjenjuje se u analizi konzultantske tvrtke Smarter u kojoj se ističe da Hrvatska proizvodi više suncokreta nego što joj treba, ali i znatno manje ulja od vlastitih potreba.

LONDON, 17. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Britanska stopa nezaposlenosti na početku je godine bila najniža u više od 47 godina, pokazuju službeni podaci, no plaće su nastavile zaostajati za rastućom inflacijom.