19.09.2017 12:02
ZAGREB, 19. rujna 2017. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu otvorio je stečajni postupak nad tvrtkom Com.Com. Ninoslava Pavića, bivšeg većinskog vlasnika medijske kompanije Europapress Holding (EPH) - sada Hanza Medije te je pozvao vjerovnike da u 60 dana prijave svoja potraživanja od tvrtke s više od 598.000 kuna duga.
Prijedlog za otvaranje stečajnog postupka, kako se navodi u rješenju, pokrenuo je zastupnik Com.Coma krajem prošlog mjeseca navodeći kao stečajni razlog činjenicu da su mu poslovni računi 252 dana u neprekidnoj blokadi te je do polovice srpnja imao evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju duljem od šest mjeseci i ukupnom iznosu od 598.252 kune.

Rješenjem su pozvani i razlučni vjerovnici da u roku od 60 dana, odnosno do kraja listopada, obavijeste stečajnog upravitelja o svom razlučnom pravu, pravnoj osnovi razlučnog prava i dijelu imovine stečajnog dužnika na koji se njihovo pravo odnosi te o svemu tome dostave dokaze.

U rješenju se navodi i kako će se otvaranje ovog stečajnoga postupka upisati po službenoj dužnosti u sudski registar kao i u zemljišne knjige – osobito u one koje se odnose na vlasništvo zgrade i dvorišta u zagrebačkoj Bužanovoj ulici, ali i u upisnik brodova, upisnik brodova u izgradnji, upisnik zrakoplova i upisnik prava intelektualnog vlasništva. Ispitno ročište na kojem će se odlučivati o potraživanjima vjerovnika Com.Com zakazano je za 21. studenoga 2017. na Trgovačkom sudu u Zagrebu.

Tvrtka Com.Com osnovana je kao d.o.o u lipnju 2004. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna i s više prijavljenih predmeta poslovanja - od izdavačke djelatnosti do poslovanja nekretninama. Kao jedini osnivač Com.Coma navodi se Ninoslav Pavić koji je preko te tvrtke sudjelovao u upravljanju i kasnijoj promjeni vlasništva nad nekadašnjim Europapress Holdingom, sada Hanza Medijom u većinskom vlasništvu zagrebačkog odvjetnika Marijana Hanžekovića.

Upravo promjena vlasništva nad tom medijskom kompanijom sada je predmet sudskog spora u kojem Pavić tuži Hanžekovića za prevaru i traži isplatu 260 milijuna kuna, a s druge strane Hanžeković odbacuje tužbu u cijelosti i ističe kako je protiv Pavića podigao kaznenu prijavu jer je poduzimao "radnje na štetu EPH kako bi se nezakonito oslobodio obveze vraćanja zajma društvu EPH u iznosu od 12,3 milijuna kuna". U tom sporu sljedeće je ročište zakazano za 3. studenoga kada bi o okolnostima preuzimanja EPH trebali biti saslušani Pavić i Hanžeković.

Poslovna tajnaLONDON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".

TOKIO, 24. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Toyota je zbog nestašice poluvodiča smanjila proizvodnju širom svijeta za desetke tisuća automobila. 

GOSPIĆ, 24. svibnja 2022. (Hina) - Vindija je u Ličko-senjskoj županiji ugovorila otkup kravljeg mlijeka s 94 poljoprivredna gospodarstva te je očekivani ukupni otkup oko 1,6 milijuna litara godišnje, a trošak transporta mlijeka u Varaždin nadoknađuje županija, rečeno je u utorak Hini iz Vindije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Financial Times je uvrstio Hrvatski Telekom (HT) i Valamar među europske klimatske lidere, izvijestili su u utorak iz te dvije kompanije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Dionica autoceste A1 od čvora Ploče do čvora Karamatići danas od ponoći zatvorena je za sav promet radi uvođenja novog prometno-informacijskog sustava na ovoj autocesti, čime je počeo proces digitalizacije mreže autocesta kojom upravljaju Hrvatske autoceste, piše u utorak Jutarnji list.