14.07.2017 10:30
SISAK, 14. srpnja 2017. (Hina), Županijsko državno odvjetništvo u Sisku pokrenulo je istrage protiv 55-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog sumnje da je kao stečajni upravitelj počinio kazneno djelo zlouporabom povjerenja u gospodarskom poslovanju i time tvrtku kojoj je bio stečajni upravitelj oštetio za više od milijun kuna.
Kako je objavio DORH, postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od 27. ožujka do 26. travnja 2012. na području Sisačko-moslavačke županije počinio kazneno djelo postupajući u stečajnom predmetu trgovačkog suda kao stečajni upravitelj jednog trgovačkog društva, te kao direktor i odgovorna osoba drugog trgovačkog društva.

U nakani pribavljanja znatne nepripadajuće materijalne dobiti sebi i svom trgovačkom društvu, iako stečajni predmet nije bio u fazi zaključenja te nije rješenjem stečajnog suca određena konačna nagrada stečajnom upravitelju i naknada stvarnog troška, a znajući da njegova tvrtka nikada nije poslovala s tvrtkom gdje je postavljen za stečajnog upravitelja, bez osnove je toj tvrtki ispostavio račune na ime troškova u iznosu od 357.511 kuna i na ime nagrade stečajnom upravitelju u iznosu od 717.000 kuna.

Po izdanim računima, okrivljenik je 26. travnja 2012. obavio isplatu ukupno 1.074,511 kuna s računa trgovačkog društva u kojem je bio stečajni upravitelj na račun svog trgovačkog društva, oštetivši za taj iznos prvo trgovačko društvo, navodi DORH.

ELEKTRIFIKACIJA VOZNOG PARKASEUL, 18. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Hyundai je najavio ulaganja od 16,5 milijardi dolara do 2030. godine u proizvodnju električnih vozili (EV) u Južnoj Koreji.

OSIJEK, 17. svibnja 2022. (Hina) - Digitalna agencija IBM iX Hrvatska najavila je u utorak otvorenje ureda u Osijeku, što će biti treći ured te tvrtke u Hrvatskoj, nakon Zagreba i Varaždina. 

LONDON, 18. svibnja 2022 (Hina) - Netflix je otpustio oko 150 djelatnika, mjesec dana nakon što je objavio da prvi puta u zadnjih deset godina gubi pretplatnike. 

ZAGREB, 17. svibnja 2022. (Hina) - Hrvatska može povećati proizvodnju suncokretovog ulja i postati njegov izvoznik, ocjenjuje se u analizi konzultantske tvrtke Smarter u kojoj se ističe da Hrvatska proizvodi više suncokreta nego što joj treba, ali i znatno manje ulja od vlastitih potreba.

LONDON, 17. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Britanska stopa nezaposlenosti na početku je godine bila najniža u više od 47 godina, pokazuju službeni podaci, no plaće su nastavile zaostajati za rastućom inflacijom.