14.07.2017 10:30
SISAK, 14. srpnja 2017. (Hina), Županijsko državno odvjetništvo u Sisku pokrenulo je istrage protiv 55-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog sumnje da je kao stečajni upravitelj počinio kazneno djelo zlouporabom povjerenja u gospodarskom poslovanju i time tvrtku kojoj je bio stečajni upravitelj oštetio za više od milijun kuna.
Kako je objavio DORH, postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od 27. ožujka do 26. travnja 2012. na području Sisačko-moslavačke županije počinio kazneno djelo postupajući u stečajnom predmetu trgovačkog suda kao stečajni upravitelj jednog trgovačkog društva, te kao direktor i odgovorna osoba drugog trgovačkog društva.

U nakani pribavljanja znatne nepripadajuće materijalne dobiti sebi i svom trgovačkom društvu, iako stečajni predmet nije bio u fazi zaključenja te nije rješenjem stečajnog suca određena konačna nagrada stečajnom upravitelju i naknada stvarnog troška, a znajući da njegova tvrtka nikada nije poslovala s tvrtkom gdje je postavljen za stečajnog upravitelja, bez osnove je toj tvrtki ispostavio račune na ime troškova u iznosu od 357.511 kuna i na ime nagrade stečajnom upravitelju u iznosu od 717.000 kuna.

Po izdanim računima, okrivljenik je 26. travnja 2012. obavio isplatu ukupno 1.074,511 kuna s računa trgovačkog društva u kojem je bio stečajni upravitelj na račun svog trgovačkog društva, oštetivši za taj iznos prvo trgovačko društvo, navodi DORH.

Poticanje ulaganjaZAGREB, 6. prosinca 2022. (Hina) - Prihodi IT industrije u Hrvatskoj u 2021. premašili su 32 milijarde kuna, što je 15 posto više nego u 2020. te 57 posto više nego prije pet godina, ali plaće zaostaju za Europom, zbog čega toj industriji sve više nedostaje radnika, pa bi bilo dobro da IT dobije veću podršku države, poručeno je u utorak s konferencije Hrvatske gospodarske komore (HGK) o IT-ju.

ŽENEVA, 6. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Zrakoplovni sektor ponovo će u 2023. godini poslovati u plusu, nakon dvije godine gubitaka, zahvaljujući stabilizaciji prometa nakon ublažavanja covid restrikcija, prognozirala je u utorak Međunarodna udruga zračnog prometa (IATA). 

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u studenom su porasle za 17,9 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, čime su povećane 21. mjesec zaredom na godišnjoj razini, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). 

ZAGREB, 5. prosinca 2022. (Hina) - Američka gospodarska komora u Hrvatskoj (AmCham) u ponedjeljak je pozdravila skorašnje potpisivanje ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD-a, najavljeno za 7. prosinca u Washingtonu, koje će značiti manje financijsko i administrativno opterećenje za poduzeća koja izravno posluju.

ZAGREB, 5. prosinca 2022. (Hina) - Fond rizičnog kapitala Prosperus Growth u ponedjeljak je stekao većinski udio u društvu Yellow Submarine, koje upravlja vodećim brendom premium burgera u središnjoj Europi Submarine, priopćeno je iz tog fonda.