14.06.2017 07:30
ZAGREB, 13. lipnja 2017. (Hina), Saborsko istražno povjerenstvo za Imunološki zavod utvrdilo je u utorak popis desetak osoba koje će kao prioritetne pozvati na saslušanje, a među njima su bivši direktori Imunološkog Vlatko Silobrčić i Bojan Benko, savjetnik Zavoda i kasnije dioničar Guste Santini, članovi nadzornih odbora i bivši ministri nadležni za Zavod.
Na svjedočenje ćemo pozvati osobe koje su od privatizacije i pretvorbe bili direktori, članovi nadzornih odbora i uprave, "zviždači", članovi sindikata, rekao je predsjednik istražnog povjerenstva Ivan Vilibor Sinčić (ŽZ). Potvrdio je da su nadležne institucije povjerenstvu dostavile opsežnu dokumentaciju, koja uključuje razna revizorska i financijska izvješća, te zapisnike.

Za mene stvar ne počinje 2014. nego 1992. godine, s pretvorbom, referirao se Sinčić na prijedlog Kažimira Varde (SMSH) da se zove ministre gospodarstva i zdravstva od 2014. do danas, koji se "nisu udostojali" odgovoriti na ponudu koju je za Imunološki poslao Grad Zagreba u siječnju 2014. godine.

Zbog čega su Vlada, odnosno ministarstva, ignorirali ozbiljnog strateškog partnera kakav je Grad Zagreb, pitao se Varda čiji prijedlog, međutim, nije pao na plodno tlo.Kampanja je završena, nema potrebe za takve izlete, uzvratio mu je Branko Grčić (SDP).

Gradonačelnik Bandić treba spašavati Grad i Holding koji je na korak do bankrota, dodao je Ivan Lovrinović (PH). Nije nam potreban ideološki pristup, nego gole činjenice, da se razjasni tko je odgovoran što se urušila potencijalno najperspektivnija hrvatska kompanija, rekao je Lovrinović.

I Grozdana Perić (HDZ) drži da referentna treba biti 2014. godina. Ne radi se o ideologiji, ali s nečim moramo krenuti, tumači zastupnica. Zašto je ključna baš ta godina, po mome je to 1994., rekla je SDP-ova Ana Komparić Devčić.Povjerenstvo bi se ponovno trebalo sastati idućeg tjedna, a Sinčić podsjeća da svoj rad treba zaključiti do 17. rujna, odnosno u roku šest mjeseci od osnivanja.

Poslovna tajnaLONDON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".

TOKIO, 24. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Toyota je zbog nestašice poluvodiča smanjila proizvodnju širom svijeta za desetke tisuća automobila. 

GOSPIĆ, 24. svibnja 2022. (Hina) - Vindija je u Ličko-senjskoj županiji ugovorila otkup kravljeg mlijeka s 94 poljoprivredna gospodarstva te je očekivani ukupni otkup oko 1,6 milijuna litara godišnje, a trošak transporta mlijeka u Varaždin nadoknađuje županija, rečeno je u utorak Hini iz Vindije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Financial Times je uvrstio Hrvatski Telekom (HT) i Valamar među europske klimatske lidere, izvijestili su u utorak iz te dvije kompanije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Dionica autoceste A1 od čvora Ploče do čvora Karamatići danas od ponoći zatvorena je za sav promet radi uvođenja novog prometno-informacijskog sustava na ovoj autocesti, čime je počeo proces digitalizacije mreže autocesta kojom upravljaju Hrvatske autoceste, piše u utorak Jutarnji list.