12.06.2017 13:05
Zagreb, 12. lipnja 2017. (Hina)ZAGREB, 12. lipnja 2017. (Hina) - Trgovački sud donio je rješenje o istovremenom otvaranju i zaključivanju stečajnog postupka nad Strankom umirovljenika te će se nakon pravomoćnosti rješenja ta politička stranka s više od 70.000 kuna duga brisati iz registra političkih stranaka.
Sudsko rješenje uslijedilo je nakon pokretanja stečajnog postupka u ožujku ove godine na temelju zahtjeva Financijske agencije (Fine) u kojem se navodi da Stranka umirovljenika ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekidnom razdoblju od 120 dana u iznosu od 70.987 kuna.

Sudskim oglasom u ožujku ove godine predsjednik Stranke umirovljenika Lazar Grujić bio je pozvan da u roku od petnaest dana preda popis imovine i obaveza stranke, a istim oglasom bili su pozvani i vjerovnici da u roku od 45 dana podnesu prijedlog za otvaranje redovnog stečajnog postupka.

Budući da se zastupnici i vjerovnici Stranke umirovljenika nisu odazvali u zakonski predviđenim rokovima, sud je utvrdio da je taj dužnik nesposoban za plaćanje te donio rješenje o istovremenom otvaranju i zaključenju stečajnog postupka.

Stranaka umirovljenika upisana je u registar političkih stranaka u kolovozu 2000., sjedište joj je u Jurišićevoj ulici u Zagrebu, a predsjednik i zastupnik joj je Lazar Grujić, bivši koordinator Bloka umirovljenici zajedno.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.