01.06.2017 14:08
ZAGREB, 30. svibnja 2017. (Hina) - Zbog traženja i primanja 15 tisuća kuna mita povjerenik za predstečajne nagodbe Mladen Lovrenčić nepravomoćno je, na zagrebačkom Županijskom sudu, osuđen na godinu dana, a zatvorsku kaznu može zamijeniti radom za opće dobro.
Uskok je Lovrenčića teretio da je kao povjerenik za predstečajne nagodbe dvaju tvrtki, na koju poziciju ga je imenovalo Nagodbeno vijeće Fine, zlouporabio položaj i ovlasti te primio mito.Nakon imenovanja za povjerenika predstečajnih nagodbi dvaju trgovačkih društava Lovrenčić je, tijekom veljače i ožujka 2015. u Varaždinu, od direktora i osnivača tvrtki tražio da mu "na ime radnji koje je poduzeo i koje će poduzeti do okončanja predstečajnih nagodbi, povrh troškova koji mu pripadaju na temelju zakona, isplate dodatnu nagradu od 15.000 kuna".Novac je preuzeo 30. ožujka 2015. nakon čega je završio na policiji, a kasnije i u istražnom zatvoru.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.