15.05.2017 12:05
ZAGREB, 15. svibnja 2017. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje o istovremenom otvaranju i zatvaranju stečajnog postupka nad dužnikom Gambino d.o.o., tvrtkom kontroverznog poduzetnika Blaže Petrovića, te će se nakon pravomoćnosti tog rješenja ta tvrtka s oko 300.000 kuna duga brisati iz sudskog registra.
Sudsko rješenje uslijedilo je nakon prijedloga Financijske agencije (Fine) iz ožujka prošle godine u kojem se ističe da Gambino d.o.o ima nepodmirena dugovanja u  navedenom iznosu u neprekidnom razdoblju od 642 dana, ima samo jednog zaposlenog i otvoren račun i oročen novac u jednoj banci. Osim navedenih podataka, u rješenju Fine se navodilo i da ne raspolaže drugim podacima o imovini tog dužnika.

Na ročištu o izjašnjenju o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka održanom u siječnju direktor Gambina d..o.o. Blažo Petrović nije se odazvao, a na posljednjem ročištu u ožujku ove godine niti jedan od vjerovnika tvrtke nije uplatio predujam za troškove vođenja predstečajnog postupka. Stoga je sud donio odluku o istovremenom otvaranju i zatvaranju stečajnog postupka.

Tvrtka Gambino d.o.o. osnovana je 2004. i kao predmet njezina poslovanja, između ostaloga, navodi se financijsko davanje u zakup (leasing) i poslovanje nekretninama, jedini joj je osnivač tvrtka GP – BRIM, a direktor joj je Blažo Petrović, poduzetnik koji se u registru navodi kao direktor ili član uprave još desetak aktivnih ili ugašenih tvrtki.

Tvrtka Gambino i Petrović bili su predmet istrage Državnog odvjetnišva o prodaji zemljišta Hrvatskih šuma na Murteru za samo 60 kuna po četvornom metru jer je to zemljište, kako se navodilo, nagodbom i bez javnog natječaja prešlo u vlasništvo tvrtke Gambino.

dioniceZAGREB, 2. prosinca 2022. (Hina) - IT tvrtka Span svrstana je među tri najbolje europske tvrtke koje su izašle na tržište kapitala u protekle dvije godine, za što je dobila i nagradu Europske komisije, Federacije europskih burzi i Udruženja europskih izdavatelja, izvijestili su u petak iz Spana.

ZAGREB, 5. prosinca 2022. (Hina) - Procjena je da desetak tisuća ljudi u Hrvatskoj plaća 'zaključani' sadržaj u online medijima, a Hrvatska je s udjelom od 8 posto na posljednjem mjestu od 20 država EU u kojima čitatelji plaćaju za vijesti, pokazuje istraživanje Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP). 

NEW YORK, 2. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki farmaceutski div Pfizer najavio je u petak da će uložiti više od 2,5 milijardi dolara u proizvodnju lijekova u Europi kako bi nadomjestio izgubljeni prihod nakon isteka patenata za neke lijekove i pad prodaje cjepiva protiv covida-19. 

HALEWOOD, 1. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki automobilski div Ford Motor najavio je u četvrtak da će uložiti još 149 milijuna funti kako bi povećao proizvodnju pogonskih jedinica za električna vozila u tvornici motora u sjevernoj Engleskoj.

ZAGREB, 1. prosinca 2022. (Hina) - Pliva za 2022. očekuje sličnu razinu prihoda i dobiti kao u 2021., čime su u toj farmaceutskoj kompaniji zadovoljni, no kako je u četvrtak na susretu s novinarima istaknuo predsjednik uprave Plive Mihael Furjan, u cijeloj godini, posebice njezinim zadnjim mjesecima, poslovanje im je bilo najteže u zadnjih 10-ak godina.