15.05.2017 12:05
ZAGREB, 15. svibnja 2017. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje o istovremenom otvaranju i zatvaranju stečajnog postupka nad dužnikom Gambino d.o.o., tvrtkom kontroverznog poduzetnika Blaže Petrovića, te će se nakon pravomoćnosti tog rješenja ta tvrtka s oko 300.000 kuna duga brisati iz sudskog registra.
Sudsko rješenje uslijedilo je nakon prijedloga Financijske agencije (Fine) iz ožujka prošle godine u kojem se ističe da Gambino d.o.o ima nepodmirena dugovanja u  navedenom iznosu u neprekidnom razdoblju od 642 dana, ima samo jednog zaposlenog i otvoren račun i oročen novac u jednoj banci. Osim navedenih podataka, u rješenju Fine se navodilo i da ne raspolaže drugim podacima o imovini tog dužnika.

Na ročištu o izjašnjenju o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka održanom u siječnju direktor Gambina d..o.o. Blažo Petrović nije se odazvao, a na posljednjem ročištu u ožujku ove godine niti jedan od vjerovnika tvrtke nije uplatio predujam za troškove vođenja predstečajnog postupka. Stoga je sud donio odluku o istovremenom otvaranju i zatvaranju stečajnog postupka.

Tvrtka Gambino d.o.o. osnovana je 2004. i kao predmet njezina poslovanja, između ostaloga, navodi se financijsko davanje u zakup (leasing) i poslovanje nekretninama, jedini joj je osnivač tvrtka GP – BRIM, a direktor joj je Blažo Petrović, poduzetnik koji se u registru navodi kao direktor ili član uprave još desetak aktivnih ili ugašenih tvrtki.

Tvrtka Gambino i Petrović bili su predmet istrage Državnog odvjetnišva o prodaji zemljišta Hrvatskih šuma na Murteru za samo 60 kuna po četvornom metru jer je to zemljište, kako se navodilo, nagodbom i bez javnog natječaja prešlo u vlasništvo tvrtke Gambino.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.