05.05.2017 07:26
ŠIBENIK, 3. svibnja 2017. (Hina), Šibenska tvrtka Rivijera, nad kojom je u veljači otvoren stečaj, neće nastaviti poslovanje, a sve nekretnine u vlasništvu te tvrtke moraju se prodati, doznaje se u srijedu od stečajnog upravitelja tvrtke Ivice Matasa nakon održanog ispitnog i izvještajnog ročišta u srijedu na zadarskome Trgovačkom sudu.
"Na ispitnom ročištu koje je trajalo gotovo cijelo jutro prihvaćeno je moje izvješće o gospodarskom položaju dužnika te moj prijedlog da se ne nastavi poslovanje tvrtke Rivijera, ali i da se nastavi zakup nekretnina u vlasništvu te tvrtke", rekao je stečajni upravitelj Rivijere Ivica Matas. 

Na Trgovačkom sudu u Zadru odlučeno je da se zakup hotela Krke nastavi do prodaje nekretnine, a zakup prostora na Vanjskom, gdje je kockarnica Admiral, nastavlja se na rok od godinu dana budući da država polaže pravo vlasništva na tu nekretninu i sud tek treba utvrditi tko je pravi vlasnik.

Dva automobila renault trafic u vlasništvu Rivijere prodat će se prikupljanjem pisanih ponuda najpovoljnijem ponuđaču. Hotel Krka, kako se doznaje od stečajnog upravitelja, najvjerojatnije će biti prodan u ovršnom postupku, a za restoran Dubravka u Park-šumi Šubićevcu još ne zna hoće li se prodavati u ovršnome ili stečajnom postupku. Za bungalove na Jadriji tek treba utvrditi može li ih Rivijera davati u zakup budući da su na pomorskom dobru.  

Matas je ovlašten i da od 40-ak ovršnih i parničnih postupaka tvrtke Rivijera nastavi one u kojima je uspjeh gotovo siguran. Trgovački sud u Zadru otvorio je u veljači stečajni postupak nad šibenskom Rivijerom, čije su nepodmirene obveze oko 41,5 milijuna kuna.

Stečaj nad Rivijerom otvoren je jer stečajni dužnik ne može ispunjavati dospjele novčane obveze te s obzirom na to da ta tvrtka u vlasništvu ima imovinu - nekretnine, dionice, pokretnine čijim se unovčenjem ne mogu pokriti troškovi postupka i vjerovnici. 

Trgovački sud u Zadru prekinuo je 1. lipnja 2016. skraćeni stečajni postupak nad Rivijerom jer je u postupku pokrenutom na temelju zahtjeva Financijske agencije za provođenje skraćenog stečajnog postupka utvrdio da nisu bili ispunjeni uvjeti za istodobno otvaranje i zaključenje skraćenoga stečajnog postupka.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.