11.04.2017 07:35
ZAGREB, 10. travnja 2017. (Hina), Trgovački sud u Bjelovaru donio je rješenje o istovremenom otvaranju i zatvaranju stečaja nad Pastoralnim centrom Preobraženja Gospodnjeg – Jastrebarsko pa će nakon pravomoćnosti tog rješenja taj pastoralni centar s utvrđenim dugom od 359 kuna biti brisan iz registra.
Rješenje je uslijedilo nakon sudskog oglasa iz lipnja prošle godine kojim su se, na temlju prijedloga Fine, pozivali zastupnici Pastoralnog centra da u roku od petnaest dana sudu predaju popis imovine i obaveza, ali i njihovi vjerovnici da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka.

Budući da se zastupnici Pastoralnog centra i njihovi vjerovnici nisu odazvali u zakonski predviđenim rokovima, sud je utvrdio da je dužnik nesposoban za plaćanje te je po službenoj dužnosti donio rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

Kako se navodi na stranicama Žumberačkog vikarijata taj grkokatolički centar osnovan je 2007. po križevačkom vladici. Crkva pastoralnog centra podignuta je u bizantskom stilu 2011. a bila je posvećena po vladici Nikoli Kekiću u svibnju 2012.Prilikom posvete u oltar crkve bile su ugrađene i moći blaženog Alojzija Stepinca.

Pastoralni centar ima vlastiti samostojeći objekt koji je služi kao župni ured, a prošle godine počela je i gradnja novog objekta s župnim stanom i pastoralnom dvoramom. Pastoralni centar posjeduje pokraj crkve i 2500 četvornog metara vlastitog zemljišta sa malim voćnjakom.Protiv rješenja o stečaju dopuštena je žalba u roku od osam dana.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.