11.04.2017 07:35
ZAGREB, 10. travnja 2017. (Hina), Trgovački sud u Bjelovaru donio je rješenje o istovremenom otvaranju i zatvaranju stečaja nad Pastoralnim centrom Preobraženja Gospodnjeg – Jastrebarsko pa će nakon pravomoćnosti tog rješenja taj pastoralni centar s utvrđenim dugom od 359 kuna biti brisan iz registra.
Rješenje je uslijedilo nakon sudskog oglasa iz lipnja prošle godine kojim su se, na temlju prijedloga Fine, pozivali zastupnici Pastoralnog centra da u roku od petnaest dana sudu predaju popis imovine i obaveza, ali i njihovi vjerovnici da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka.

Budući da se zastupnici Pastoralnog centra i njihovi vjerovnici nisu odazvali u zakonski predviđenim rokovima, sud je utvrdio da je dužnik nesposoban za plaćanje te je po službenoj dužnosti donio rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

Kako se navodi na stranicama Žumberačkog vikarijata taj grkokatolički centar osnovan je 2007. po križevačkom vladici. Crkva pastoralnog centra podignuta je u bizantskom stilu 2011. a bila je posvećena po vladici Nikoli Kekiću u svibnju 2012.Prilikom posvete u oltar crkve bile su ugrađene i moći blaženog Alojzija Stepinca.

Pastoralni centar ima vlastiti samostojeći objekt koji je služi kao župni ured, a prošle godine počela je i gradnja novog objekta s župnim stanom i pastoralnom dvoramom. Pastoralni centar posjeduje pokraj crkve i 2500 četvornog metara vlastitog zemljišta sa malim voćnjakom.Protiv rješenja o stečaju dopuštena je žalba u roku od osam dana.

M&A procesZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Infinum u kategoriji velikih tvrtki, Q agency u kategoriji srednjih i The Productive Company u kategoriji malih najbolji su poslodavci u 2022. godini, pokazuju rezultati istraživanja zadovoljstva zaposlenika, koje je portal MojPosao proveo u 67 tvrtki.

ZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) ocijenila je u četvrtak da ulazak Hrvatske u schengenski prostor te potpisivanje Konvencije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD-a predstavljaju snažan poticaj hrvatskom gospodarstvu. 

ZAGREB, 9. prosinca 2022. (Hina) - Do ponedjeljka 5. prosinca poslodavci su svojim zaposlenima uz redovne mjesečne plaće tijekom ove godine isplatili i oko 7,71 milijardi kuna neoporezivih naknada, piše u petak Večernji list. 

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) i Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT) pokrenuli su prvi hrvatski deep-tech venture builder Nuqleus, odnosno novi program za povezivanje znanstveno-istraživačkih institucija, industrije i startup ekosustava, a prijave na njega traju do 15. siječnja iduće godine, priopćeno je u srijedu s FER-a.

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Radnici zagrebačke Čistoće prosvjedovali su u srijedu ispred ulaza u zgradu Čistoće tražeći povećanje plaća najslabije plaćenim radnicima i usklađivanje koeficijenata s drugim podružnicama Zagrebačkog holdinga, te su najavili prekid rada na Božić ako im se ne ispune zahtjevi.