05.04.2017 07:40
ŠIBENIK, 4. travnja 2017. (Hina), Stečajni upravitelj TLM-TPP-a u Šibeniku Predrag Filajdić razriješen je zbog odgađanja stečajnog postupka i, kako u izvješću navodi sutkinja Trgovačkog suda u Zadru Terezija Goreta, krajnje neozbiljnog ponašanja s obzirom na to da je riječ o predmetu s velikim brojem radnika i velikom imovinom te mu je izrečena kazna od pet tisuća kuna, a za novoga stečajnog upravitelja postavljen  je Ivan Gjurašić iz Zagreba. 
Stečajni upravitelj Predrag Filajdić od ispitnoga i izvještajnog ročišta 24. studenoga 2016. do kraja ožujka sudu nije dostavio pisano izvješće o tijeku stečajnog postupka i stanju stečajne mase ni nalaz i mišljenje u skladu s odlukom skupštine vjerovnika, ističe sutkinja stalne službe zadarskoga Trgovačkog suda u Šibeniku Terezija Goreta. 

Kako navodi u izvješću, jedino što je Filajdić napravio od ročišta u studenome jest to da je od suda zatražio ispravak tablice utvrđenih tražbina s obzirom na tražbine radnika od Agencije za osiguranje radničkih potraživanja u slučaju stečaja poslodavca, i to nakon više telefonskih poziva stečajnog suca. Također je podneskom od 20. veljače 2017. izvijestio sud da je razlučni vjerovnik Impol-TLM podmirio dio troškova stečajnog postupka od 50.395 kuna, ali ne može podmiriti daljnje troškove.  Kako je riječ o predmetu s velikim brojem radnika, velikom imovinom te tražbinama,

Trgovački sud je ocijenio da se Filajdić ponaša krajnje neozbiljno te da odgađa stečajni postupak. Zbog svega toga, Predragu Filajdiću izrečena je novčana kazna od pet tisuća kuna koju mora platiti u roku od 30 dana. 

Radnici TLM-a najavili su tužbu protiv države jer smatraju da je "do stečaja došlo zbog kriminalnih radnji", najavili ) su prije desetak dana predstavnici TLM Aluminiuma i TLM-TPP Prešaonice te poručili da treba ubrzati prodaju imovine tih tvornica, a od Vlade su zatražili da se aktivno uključi u traženje rješenja za spas Prešaonice.

ELEKTRIFIKACIJA VOZNOG PARKASEUL, 18. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Hyundai je najavio ulaganja od 16,5 milijardi dolara do 2030. godine u proizvodnju električnih vozili (EV) u Južnoj Koreji.

OSIJEK, 17. svibnja 2022. (Hina) - Digitalna agencija IBM iX Hrvatska najavila je u utorak otvorenje ureda u Osijeku, što će biti treći ured te tvrtke u Hrvatskoj, nakon Zagreba i Varaždina. 

LONDON, 18. svibnja 2022 (Hina) - Netflix je otpustio oko 150 djelatnika, mjesec dana nakon što je objavio da prvi puta u zadnjih deset godina gubi pretplatnike. 

ZAGREB, 17. svibnja 2022. (Hina) - Hrvatska može povećati proizvodnju suncokretovog ulja i postati njegov izvoznik, ocjenjuje se u analizi konzultantske tvrtke Smarter u kojoj se ističe da Hrvatska proizvodi više suncokreta nego što joj treba, ali i znatno manje ulja od vlastitih potreba.

LONDON, 17. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Britanska stopa nezaposlenosti na početku je godine bila najniža u više od 47 godina, pokazuju službeni podaci, no plaće su nastavile zaostajati za rastućom inflacijom.