05.04.2017 07:40
ŠIBENIK, 4. travnja 2017. (Hina), Stečajni upravitelj TLM-TPP-a u Šibeniku Predrag Filajdić razriješen je zbog odgađanja stečajnog postupka i, kako u izvješću navodi sutkinja Trgovačkog suda u Zadru Terezija Goreta, krajnje neozbiljnog ponašanja s obzirom na to da je riječ o predmetu s velikim brojem radnika i velikom imovinom te mu je izrečena kazna od pet tisuća kuna, a za novoga stečajnog upravitelja postavljen  je Ivan Gjurašić iz Zagreba. 
Stečajni upravitelj Predrag Filajdić od ispitnoga i izvještajnog ročišta 24. studenoga 2016. do kraja ožujka sudu nije dostavio pisano izvješće o tijeku stečajnog postupka i stanju stečajne mase ni nalaz i mišljenje u skladu s odlukom skupštine vjerovnika, ističe sutkinja stalne službe zadarskoga Trgovačkog suda u Šibeniku Terezija Goreta. 

Kako navodi u izvješću, jedino što je Filajdić napravio od ročišta u studenome jest to da je od suda zatražio ispravak tablice utvrđenih tražbina s obzirom na tražbine radnika od Agencije za osiguranje radničkih potraživanja u slučaju stečaja poslodavca, i to nakon više telefonskih poziva stečajnog suca. Također je podneskom od 20. veljače 2017. izvijestio sud da je razlučni vjerovnik Impol-TLM podmirio dio troškova stečajnog postupka od 50.395 kuna, ali ne može podmiriti daljnje troškove.  Kako je riječ o predmetu s velikim brojem radnika, velikom imovinom te tražbinama,

Trgovački sud je ocijenio da se Filajdić ponaša krajnje neozbiljno te da odgađa stečajni postupak. Zbog svega toga, Predragu Filajdiću izrečena je novčana kazna od pet tisuća kuna koju mora platiti u roku od 30 dana. 

Radnici TLM-a najavili su tužbu protiv države jer smatraju da je "do stečaja došlo zbog kriminalnih radnji", najavili ) su prije desetak dana predstavnici TLM Aluminiuma i TLM-TPP Prešaonice te poručili da treba ubrzati prodaju imovine tih tvornica, a od Vlade su zatražili da se aktivno uključi u traženje rješenja za spas Prešaonice.

Poticanje ulaganjaZAGREB, 6. prosinca 2022. (Hina) - Prihodi IT industrije u Hrvatskoj u 2021. premašili su 32 milijarde kuna, što je 15 posto više nego u 2020. te 57 posto više nego prije pet godina, ali plaće zaostaju za Europom, zbog čega toj industriji sve više nedostaje radnika, pa bi bilo dobro da IT dobije veću podršku države, poručeno je u utorak s konferencije Hrvatske gospodarske komore (HGK) o IT-ju.

ŽENEVA, 6. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Zrakoplovni sektor ponovo će u 2023. godini poslovati u plusu, nakon dvije godine gubitaka, zahvaljujući stabilizaciji prometa nakon ublažavanja covid restrikcija, prognozirala je u utorak Međunarodna udruga zračnog prometa (IATA). 

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u studenom su porasle za 17,9 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, čime su povećane 21. mjesec zaredom na godišnjoj razini, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). 

ZAGREB, 5. prosinca 2022. (Hina) - Američka gospodarska komora u Hrvatskoj (AmCham) u ponedjeljak je pozdravila skorašnje potpisivanje ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD-a, najavljeno za 7. prosinca u Washingtonu, koje će značiti manje financijsko i administrativno opterećenje za poduzeća koja izravno posluju.

ZAGREB, 5. prosinca 2022. (Hina) - Fond rizičnog kapitala Prosperus Growth u ponedjeljak je stekao većinski udio u društvu Yellow Submarine, koje upravlja vodećim brendom premium burgera u središnjoj Europi Submarine, priopćeno je iz tog fonda.