09.03.2017 07:38
ZAGREB, 8. ožujka 2017. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje kojim se pokreće prethodni postupak radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad Akcijom socijaldemokrata Hrvatske (ASH) te je pozvao zastupnike te stranke da do 14. ožujka predaju popis imovine i obaveza s utvrđenim dugom od čak 1,24 milijuna kuna.
Zaključkom Trgovačkog suda za 20. travnja zakazano je i ročište o prijedlogu za otvaranje stečajnog postupka na koji su pozvani predstavnike tog dužnika, ali i Financijske agencije (Fine) i Zagrebačke banke.Ovotjedna sudska odluka uslijedila je nakon prijedloga Fine za otvaranje stečajnog postupka iz travnja prošle godine u kojem se navodilo da je ASH do 1. rujna 2015. imao evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekidnom razdoblju od čak 1581 dan i u ukupnom iznosu od 1,24 milijuna kuna.

Prema podacima Fine ta je stranka tada imala samo jednog zaposlenoga, ali i oročen novac na tri otvorena računa u Zagrebačkoj banci. ASH je prošle godine brisana iz registra političkih stranaka, a kao njezin posljednji predsjednik navodi se Zlatko Klarić. U registar stranaka stranka je upisana u veljači 1990. Kao nasljednik Socijalističkog saveza radnog naroda Hrvatske i kasnije Socijalističkog saveza – Saveza socijalista Hrvatske promijenila je svoj naziv u Akciju socijaldemokrata Hrvatska tek u prosincu 1994.

Ta stranka bila je poznata i po tome što je njezin dugogodišnji predsjednik zagrebački odvjetnik Silvije Degen sredinom 90-ih pokušao okupiti pripadnike hrvatske političke ljevice razočarane politikom tadašnjeg predsjednika Franje Tuđmana. No, na izborima 1995. ASH nije uspio osvojiti niti jedan mandat, nakon čega je ta stranka djelovala uglavnom u koalicijama s drugim strankama ljevice.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa