08.03.2017 08:44
ŠIBENIK, 8. ožujka 2017. (Hina), Sanacijska Uprava Jadranske banke, njena predsjednica Nensi Marin i članica Vedrana Šarić ogradile su se u u srijedu od troje djelatnika te banke, koje je jučer policija uhitila zbog sumnje u gospodarski kriminal, ističući kako nedjela za koja se sumnjiče nemaju nikakve veze s postupkom sanacije niti Sanacijske uprave.

"Djelatnici su osumnjičeni za kaznena djela u razdoblju kada su vodili poslovanje banke, a koje je prethodilo otvaranju postupka sanacije nad bankom 9. listopada 2015. godine. Dosadašnji postupak sanacije u potpunosti se odvija sukladno relevantnoj zakonskoj regulativi te će na isti način biti i dovršen", priopćile su Marin i Šarić. 

Navode da Sanacijska uprava u potpunosti podupire nadležna državna tijela u kriminalističkom istraživanju, koje se provodi u suradnji sa Županijskim Državnim odvjetništvom u Šibeniku, te ističu da banka uredno i bez ikakvih poteškoća posluje i pruža usluge svim svojim klijentima. 

Šibenska policija je zbog sumnje u gospodarski kriminal u utorak uhitila Ivu Šinka, bivšeg predsjednika Uprave Jadranske banke, te članove tadašnje Uprave Mariju Trlaja i Mirka Goretu, kao i  građevinskog poduzetnika iz Čakovca Nikolu Žnidarića. 

Policija je priopćila kako u suradnji sa županijskim tužiteljstvom provodi kriminalističko istraživanje nad četiri fizičke i jednom pravnom osobom zbog sumnje u gospodarski kriminal u Jadranskoj banci. Očekuje se da će osumnjičenici tijekom dana uz kaznenu prijavu biti privedeni Županijskom državnom odvjetništvu.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.