04.03.2017 08:09
ZAGREB, 3. ožujka 2017. (Hina), Visoki trgovački sud vratio je prvostupanjskom sudu na ponovni postupak otvaranje stečaja nad Temperaturom j.d.o.o, nekadašnjom tvrtkom za usluge Nives Zeljković – poznatije kao Nives Celzijus, navodeći da joj je prvostupanjskim rješenjem određeni previsoki iznos predujma od 15.000 kuna za podmirenje troškova predstečajnog postupka.

Nives Zeljković – Celzijus, kao donedavno ovlaštena osoba za zastupanje Temperature j.d.o.o, uložila je žalbu na sudsko rješenje iz prosinca prošle godine ističući "neutemeljenim i nerealnim iznos predujma od 15.000 kuna, a koji predstavlja gotovo najveći zakonom dopušteni predujam za vođenje stečajnog postupka".

Osim toga, predložila je i drugostupanjskom sudu donošenje rješenja o poništenju stečajnog postupka te oslobađanje od plaćanja predujma u navedenom iznosu. Visoki trgovački sud (VTS) tu je žalbu ocijenio osnovanom i cijeli predmet vratio prvostupanjskom sudu na ponovni postupak.

Rješenje Visokog trgovačkog suda uslijedilo je nakon rješenja prvostupanjskog suda o otvaranju stečajnog postupka nad tvrtkom Nives Celzijus iz prosinca prošle godine te zakazivanja prvog ročišta za raspravu o otvaranju stečaja nad tom tvrtkom s više od 40.000 kuna duga.

Sudski postupak pokrenut je na temelju prijedloga Fine za otvaranje stečaja nad Temperaturom j.d.o.o. iz rujna prošle godine u kojem se navodi da ta tvrtka s jednim zaposlenim ima neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana u ukupnom iznosu od preko 40.000 kuna.

Temperatura j.d.o.o, kao jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću osnovano je u listopadu 2014. s temeljnim kapitalom od samo deset kuna, a kao jedini osnivač i direktor do siječnja ove godine navodila se Nives Zeljković (Celzijus).

Tvrtka je registrirana za usluge, ali i u predmetu poslovanja navodi se više od pedeset djelatnosti među kojima su i savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem, promidžba, distribucija tiska, ali i upravljanje nekretninama, priprema i proizvodnja hrane i pića i, između ostaloga, poljoprivredno-savjetodavna djelatnost i čišćenje svih vrsta objekata.

Nakon što je Hina prva objavila teksta o dugovanjima i pokrenutom stečaju Temperature j.d.o.o, Nives Celzijus je u medijima navodila da joj je "savjest čista" jer "tek kad je primila obavijest od suda, shvatila je kako je firma koju je osnovala i prepustila prijatelju u problemima".

Naglašavala je i da s time "nema veze". Krajem siječnja ove godine Nives Celzijus je u sudskom registru izbrisana kao osnivač i direktor Temperature j.d.o.o te je umjesto nje upisan Gregor Kurtović.

Prema posljednjem financijskom izvješću predanom za 2014. bivša tvrtka Nives Celzijus je te godine imala više od 240.000 kuna prihoda i nešto više od 16.000 kuna dobiti. Prema sudskom registru, Temperatura j.d.o.o jedina je tvrtka u kojoj je Nives Zeljković bila navedena kao osnivač, član uprave ili direktor.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa