28.02.2017 07:30
ZAGREB, 27. veljače 2017. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje o istovremenom otvaranju i zaključenju stečaja nad Odra servisom d.o.o, tvrtkom za upravljanje i održavanjem zgrada kojoj je osnivač i direktor Ivić Pašalić pa će se nakon pravomoćnosti rješenja ta tvrtka brisati iz sudskog registra.
Sudsko rješenje uslijedilo je nakon što je Visoki trgovački sud u Zagrebu u listopadu prošle godine objavio rješenje kojim se potvrđuje odluka prvostupanjskog suda o pokretanju skraćenog stečajnog postupka nad Odra servisom d.o.o zbog duga većeg od 66.000 kuna utvrđenog do 1. rujna 2015., iako je Pašalić tada tvrdio da je taj dug već do tada bio plaćen.Zastupnici Pašalićeve tvrtke u žalbi su tražili ukidanje tog rješenja navodeći da nije točno da je do 1. rujna 2015.

Odra servis imala nešto više od 66.000 kuna duga dokazujući to potvrdom Porezne uprave od 31. kolovoza pretprošle godine u kojoj se navodi kako je porezni dug po rješenju o ovrsi iz svibnja 2014. u cijelosti plaćen.Visoki trgovački sud je u svom rješenju u istaknuo da ta dužnikova žalba nije osnovana utvrdivši da je pobijano rješenje pravilno i zakonito doneseno na temelju podneska Financijske agencije (Fine) iz prosinca 2015.

U rješenju Visokog trgovačkog suda isticalo se i kako, sukladno zakonskim odredbama, ne proizlazi da sud donosi posebno rješenje o pokretanju stečajnog postupka nego samo, nakon uvida u sudski registar, na mrežnoj stranici e-oglasna ploča sudova objavljuje oglas s propisanim sadržajem.

Direktor Odra servisa Ivić Pašalić za Hinu je u listopadu rekao kako nije bio upoznat s rješenjem Visokog trgovačkog suda, ali da je ta tvrtka u mirovanju bila više od dvije godine, nema blokiran račun, sudske sporove niti dugovanja jer je dug naveden u sudskom rješenju već prije bio podmiren .

Odra servis jedna je od četiri tvrtke za koje se u sudskom registru kao direktor navodi bivši savjetnik predsjednika Franje Tuđmana i potpredsjednik HDZ-a Ivić Pašalić. Tvrtka je osnovana u prosincu 2006., jedini osnivač joj je Pašalićeva tvrtka Kapital konzalting, a temeljni kapital joj je 20.000 kuna. Između ostaloga, kao predmet poslovanja Odra servisa navodi se upravljanje stambenim objektima, poslovanje nekretninama i čišćenje svih vrsta objekata.

Plinsko postrojenjeZAGREB, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Vlada je na sjednici u četvrtak s ciljem povećanja sigurnosti opskrbe plinom, donijela odluku o izgradnji plinovoda Zlobin - Bosiljevo i povećanju kapaciteta LNG terminala na Krku na 6,1 milijardu kubičnih metara plina godišnje, pri čemu ukupna vrijednost ulaganja doseže 180 milijuna eura.

SPLIT, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Storylines residential ships i splitski Brodosplit potpisali su ugovor o gradnji prvog svjetskog ekološki održivog rezidencijalnog broda, vrijednog 1,5 milijardi američkih dolara, priopćeno je iz te kompanije iz Miamija.

ZAGREB, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Kako bi očuvala proizvodnju mlijeka na svom otkupnom području, tvrtka Dukat podići će, po sedmi put u ovoj godini, otkupnu cijenu mlijeka, pa će od 1. listopada Dukat za svaku predanu litru mlijeka svojim kooperantima plaćati dodatnih 15 lipa.

ZAGREB, 17. kolovoza 2022. (Hina) - Istraživanje trendova o plaćama i dodatnim naknadama na hrvatskom tržištu, koje je provela tvrtka Manpower, pokazalo je da je većina poslodavaca, 60,5 posto ispitanih, unatoč krizi povećala plaće i naknade u prvom polugodištu, no i da dodatno ne motiviraju zaposlenike transformativnim edukacijama i obukama.

ZAGREB, 17. kolovoza 2022. (Hina) - Udruga Glas poduzetnika (UGP) u srijedu je upozorila na nestabilnu situaciju na tržištu plina i nova poskupljenja, apeliravši na hitnu intervenciju vlade i resornog ministarstva, a u slučaju nepronalaska adekvatnog rješenja, najavila je i prosvjed na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.