23.02.2017 07:50
ZAGREB, 22. veljače 2017. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu objavio je oglas kojim se pozivaju vjerovnici Rudnika d.o.o, tvrtke kojoj je direktor čabarski poduzetnik Marijan Filipović da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te tvrtke s više od 22,9 milijuna kuna utvrđenog duga.
Istim sudskim oglasom pozivaju se i zastupnici Rudnika d.o.o da u roku od petnaest dana predaju popis imovine i obaveza, a ne odazovu li se oni ili u vjerovnici u zakonski predviđenim rokovima, sud će smatrati da je ta tvrtka nesposobna za plaćanje i po službenoj će dužnosti donijeti rješenje o istovremenom otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.Tvrtka Rudnik d.o.o sa sjedištem u Zagrebu osnovana je 1995.

Temeljni kapital joj je 20.000 kuna, a kao jedini osnivač navodi se Finvest corp. nekada krovna tvrtka kojom je upravljao Marijan Filipović, poduzetnik poznat po tome što je tu posrnulu tvrku 2012. dao na upravljanje zakladi kojoj bi, kako je tvrdio, upravljali stanovnici i radnici čabarskog kraja.

Zbog te 'darovnice' Filipović je dobio nagradu 'Ponos Hrvatske', no ubrzo se ispostavilo da je predao prezaduženu tvrtku koja je godinama gomilala gubitke.Finvest corp. je 2015. prodan američkom investitoru, a prošle godine protiv Filipovića i suradnika Državno odvjetništvo (DORH) je podiglo optužnicu za zlouporabu u gospodarskom poslovanju u uzimanju kredita od jedne banke 'za osobne potrebe', a na teret Finvesta u iznosu od 19 milijuna kuna.

Prema pisanju Novog lista, protiv Filipovića i suradnika krajem prošle godine DORH je donio rješenje o pokretanju istrage i zbog financijskih makinacija 'teških' desetak milijuna kuna u društvu 'Hoteli Njivice'.

Plinsko postrojenjeZAGREB, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Vlada je na sjednici u četvrtak s ciljem povećanja sigurnosti opskrbe plinom, donijela odluku o izgradnji plinovoda Zlobin - Bosiljevo i povećanju kapaciteta LNG terminala na Krku na 6,1 milijardu kubičnih metara plina godišnje, pri čemu ukupna vrijednost ulaganja doseže 180 milijuna eura.

SPLIT, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Storylines residential ships i splitski Brodosplit potpisali su ugovor o gradnji prvog svjetskog ekološki održivog rezidencijalnog broda, vrijednog 1,5 milijardi američkih dolara, priopćeno je iz te kompanije iz Miamija.

ZAGREB, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Kako bi očuvala proizvodnju mlijeka na svom otkupnom području, tvrtka Dukat podići će, po sedmi put u ovoj godini, otkupnu cijenu mlijeka, pa će od 1. listopada Dukat za svaku predanu litru mlijeka svojim kooperantima plaćati dodatnih 15 lipa.

ZAGREB, 17. kolovoza 2022. (Hina) - Istraživanje trendova o plaćama i dodatnim naknadama na hrvatskom tržištu, koje je provela tvrtka Manpower, pokazalo je da je većina poslodavaca, 60,5 posto ispitanih, unatoč krizi povećala plaće i naknade u prvom polugodištu, no i da dodatno ne motiviraju zaposlenike transformativnim edukacijama i obukama.

ZAGREB, 17. kolovoza 2022. (Hina) - Udruga Glas poduzetnika (UGP) u srijedu je upozorila na nestabilnu situaciju na tržištu plina i nova poskupljenja, apeliravši na hitnu intervenciju vlade i resornog ministarstva, a u slučaju nepronalaska adekvatnog rješenja, najavila je i prosvjed na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.