27.01.2017 07:45
ZAGREB, 26. siječnja 2017. (Hina), Stečajni upravitelj Adriatic securityja, zadarske zaštitarske tvrtke vlasnika Nedjeljka Grabića s gotovo 15 milijuna kuna priznatih tražbina vjerovnika, predao je popis stečajne imovine u kojoj se ističe da dužnik nema nekretnina, ali u pokretnoj imovini ima dvadesetak vozila i "ostali inventar i sredstva za rad" među kojima pancirke, trezore, sigurnosne spremnike, čelična vrata i više od 180 pištolja.
Kako se ističe u dopisu stečajnog upravitelja, procjena vrijednosti vozila zaštitarske tvrtke u stečaju iznosi oko 620.000 kuna, a odnosi se na deset vozila jer za ostale "nema knjigovodstvene vrijednosti ili su amortizirana". Vrijednost ostalog inventara i sredstava za rad iznosi nešto manje od 900.000 kuna uz opasku da je "veći dio pištolja amortiziran i nema podataka o knjigovodstvenoj vrijednosti". U detaljnom opisu inventara među pištoljima, kao dijelu stečajne mase Adriatic securitya, spominju se češke Zbrojovke, CZ-i, Mauseri, Star Firestar, ali i 25 komada hrvatskih HS-9 "bez serijskog broja".

U dopisu se navodi da obveze Adriatic securitya, odnosno visine priznatih tražbina koje se mogu "tretirati i kao obveze stečajnog dužnika" iznose 14,96 milijuna kuna. Ističe se i da imovina Adriatic securitya u što su uključena vozila, oprema i tražbine iznosi oko 4,5 milijuna kuna."Komparacijom vrijednosti i imovine i ukupnih obaveza stečajnog dužnika dolazi se do zaključka da se iz imovine dužnika nakon namirenja troškova u stečajnom postupku može namiriti samo dio tražbina vjerovnika", navodi se u dopisu stečajnog upravitelja.

Adriatic security je tvrtka osnovana 1995. Temeljni kapital joj je 772.800 kuna, a u registru se kao jedini član - osnivač navodi Nedjeljko Grabić. Ta je zaštitarska tvrtka u medijima prije nekoliko godina bila isticana i kao jedina od hrvatskih zaštitarskih tvrtki koja obavlja i "obradu novca", odnosno gotovinski servis. Stoga je, kako se pisalo, Adriatic security imao trezore u Zadru, Zagrebu, Splitu, Puli i Dubrovniku, a zapošljavao je oko 600 ljudi.

Izvještaj stečajnog upravitelja uslijedio je nakon rješenja Trgovačkog suda u Zadru kojim je u studenom prošle godine otvoren stečajni postupak te tvrtke nakon što su utvrđene nepodmirene obveze u iznosu od 6,6 milijuna kuna. Istim je rješenjem najavljeno i ročište za ispitivanje tražbina vjerovnika Adriatic securitya zakazano za 3. veljače na Trgovačkom sudu u Zadru.

Poslovna tajnaLONDON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".

TOKIO, 24. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Toyota je zbog nestašice poluvodiča smanjila proizvodnju širom svijeta za desetke tisuća automobila. 

GOSPIĆ, 24. svibnja 2022. (Hina) - Vindija je u Ličko-senjskoj županiji ugovorila otkup kravljeg mlijeka s 94 poljoprivredna gospodarstva te je očekivani ukupni otkup oko 1,6 milijuna litara godišnje, a trošak transporta mlijeka u Varaždin nadoknađuje županija, rečeno je u utorak Hini iz Vindije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Financial Times je uvrstio Hrvatski Telekom (HT) i Valamar među europske klimatske lidere, izvijestili su u utorak iz te dvije kompanije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Dionica autoceste A1 od čvora Ploče do čvora Karamatići danas od ponoći zatvorena je za sav promet radi uvođenja novog prometno-informacijskog sustava na ovoj autocesti, čime je počeo proces digitalizacije mreže autocesta kojom upravljaju Hrvatske autoceste, piše u utorak Jutarnji list.