26.01.2017 07:40
ZAGREB, 25. siječnja 2017. (Hina), Trgovački sud u Bjelovaru donio je rješenje kojim se istovremeno otvara i zaključuje stečaj nad Udrugom diskriminiranih i nezadovoljnih građana Republike Hrvatske (UDNG) te će se nakon pravomoćnosti rješenja ta udruga s više od 59.000 kuna utvrđenog duga brisati iz registra.
Sudsko rješenje uslijedilo je nakon oglasa objavljenog u srpnju prošle godine u kojem su se pozivali zastupnici UDNG-a da u roku od petnaest dana predaju popis imovina i obaveza udruge, ali i vjerovnici da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka. Budući da se zastupnici i vjerovnici nisu odazvali u zakonski predviđenim rokovima, sud je utvrdio da je Udruga diskriminiranih i nezadovoljnih građana nesposobna za plaćanje te je donio rješenje o istovremenom otvaranju i zaklučenju skraćenog stečajnog postupka.

Udruga koju zastupa Martin Boljevac bila je osnovana u studenome 2010. kako bi se zalagala za "otkrivanje istine te da po bilo koju cijenu do nje dođe službeno kod diskriminiranih građana ne dozvolivši pojedincima da njihovu istinu pretvaraju u laž".

UDNG je navodio i u svojim priopćenjima da korisnicima nudi 'usluge primarne pravne pomoći' počevši od prosinca 2015. s tim da se "ugovorene usluge vrše besplatno 50 posto", dok se drugih 50 posto naplaćuje udruzi. Udruga je nudila i da dežurni odvjetnik sa korisnikom sklopi ugovor o 'sekundarnoj pravnoj pomoći', ali bez posredstva UDNG.

Kako su u UDNG-u isticali, takvim su načinom rada korisnicima "omogućili jeftinije troškove u sudskim postupcima i osigurali nadzor nad radom odvjetnika za one korisnike koji sumnjaju u poštenje njihovog rada i naplatu nagrade".

Udruga je, uz naknadu, nudila i sastavljanje podnesaka i tužbi u kaznenom, prekršajnom, parničnom, ovršnom i stečajnom postupku. No, u skraćenom stečajnom postupku nad UDNG-om, njihov zastupnik nije u zakonski predviđenom roku predao popis imovina i obaveza udruge te je zbog toga, kako se navodi u rješenju, sud zaključio stečaj.

STRATEGYKANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Trgovački maloprodajni lanac Studenac preuzeo je trgovački lanac Duravit Trgovina, koji posluje u 13 maloprodajnih objekata na području Pule i okolice te zapošljava više od 40 zaposlenika, izvijestili su u četvrtak iz Studenca. 

SEUL, 18. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Hyundai je najavio ulaganja od 16,5 milijardi dolara do 2030. godine u proizvodnju električnih vozili (EV) u Južnoj Koreji.

OSIJEK, 17. svibnja 2022. (Hina) - Digitalna agencija IBM iX Hrvatska najavila je u utorak otvorenje ureda u Osijeku, što će biti treći ured te tvrtke u Hrvatskoj, nakon Zagreba i Varaždina.