26.01.2017 07:40
ZAGREB, 25. siječnja 2017. (Hina), Trgovački sud u Bjelovaru donio je rješenje kojim se istovremeno otvara i zaključuje stečaj nad Udrugom diskriminiranih i nezadovoljnih građana Republike Hrvatske (UDNG) te će se nakon pravomoćnosti rješenja ta udruga s više od 59.000 kuna utvrđenog duga brisati iz registra.
Sudsko rješenje uslijedilo je nakon oglasa objavljenog u srpnju prošle godine u kojem su se pozivali zastupnici UDNG-a da u roku od petnaest dana predaju popis imovina i obaveza udruge, ali i vjerovnici da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka. Budući da se zastupnici i vjerovnici nisu odazvali u zakonski predviđenim rokovima, sud je utvrdio da je Udruga diskriminiranih i nezadovoljnih građana nesposobna za plaćanje te je donio rješenje o istovremenom otvaranju i zaklučenju skraćenog stečajnog postupka.

Udruga koju zastupa Martin Boljevac bila je osnovana u studenome 2010. kako bi se zalagala za "otkrivanje istine te da po bilo koju cijenu do nje dođe službeno kod diskriminiranih građana ne dozvolivši pojedincima da njihovu istinu pretvaraju u laž".

UDNG je navodio i u svojim priopćenjima da korisnicima nudi 'usluge primarne pravne pomoći' počevši od prosinca 2015. s tim da se "ugovorene usluge vrše besplatno 50 posto", dok se drugih 50 posto naplaćuje udruzi. Udruga je nudila i da dežurni odvjetnik sa korisnikom sklopi ugovor o 'sekundarnoj pravnoj pomoći', ali bez posredstva UDNG.

Kako su u UDNG-u isticali, takvim su načinom rada korisnicima "omogućili jeftinije troškove u sudskim postupcima i osigurali nadzor nad radom odvjetnika za one korisnike koji sumnjaju u poštenje njihovog rada i naplatu nagrade".

Udruga je, uz naknadu, nudila i sastavljanje podnesaka i tužbi u kaznenom, prekršajnom, parničnom, ovršnom i stečajnom postupku. No, u skraćenom stečajnom postupku nad UDNG-om, njihov zastupnik nije u zakonski predviđenom roku predao popis imovina i obaveza udruge te je zbog toga, kako se navodi u rješenju, sud zaključio stečaj.

dioniceZAGREB, 2. prosinca 2022. (Hina) - IT tvrtka Span svrstana je među tri najbolje europske tvrtke koje su izašle na tržište kapitala u protekle dvije godine, za što je dobila i nagradu Europske komisije, Federacije europskih burzi i Udruženja europskih izdavatelja, izvijestili su u petak iz Spana.

ZAGREB, 5. prosinca 2022. (Hina) - Procjena je da desetak tisuća ljudi u Hrvatskoj plaća 'zaključani' sadržaj u online medijima, a Hrvatska je s udjelom od 8 posto na posljednjem mjestu od 20 država EU u kojima čitatelji plaćaju za vijesti, pokazuje istraživanje Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP). 

NEW YORK, 2. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki farmaceutski div Pfizer najavio je u petak da će uložiti više od 2,5 milijardi dolara u proizvodnju lijekova u Europi kako bi nadomjestio izgubljeni prihod nakon isteka patenata za neke lijekove i pad prodaje cjepiva protiv covida-19. 

HALEWOOD, 1. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki automobilski div Ford Motor najavio je u četvrtak da će uložiti još 149 milijuna funti kako bi povećao proizvodnju pogonskih jedinica za električna vozila u tvornici motora u sjevernoj Engleskoj.

ZAGREB, 1. prosinca 2022. (Hina) - Pliva za 2022. očekuje sličnu razinu prihoda i dobiti kao u 2021., čime su u toj farmaceutskoj kompaniji zadovoljni, no kako je u četvrtak na susretu s novinarima istaknuo predsjednik uprave Plive Mihael Furjan, u cijeloj godini, posebice njezinim zadnjim mjesecima, poslovanje im je bilo najteže u zadnjih 10-ak godina.