25.01.2017 08:09
BJELOVAR, 24. siječnja 2017. (Hina), Trgovački sud u Bjelovaru donio je rješenje kojim se istovremeno otvara i zatvara stečaj JG – stanovi Lanište d.o.o , građevinske tvrtke Michaela Ljubasa, kontroverznog poduzetnika i vlasnika portala Dnevno. hr, pa će se nakon pravomoćnosti rješenja ta tvrtka sa 1,12 milijuna kuna utvrđenog duga brisati iz sudskog registra.
Sudsko rješenje uslijedilo je nakon objave oglasa krajem lipnja prošle godine u kojem se pozivao Michael Ljubas da kao zastupnik dužnika u roku 15 dana preda popis imovina i obveza te tvrtke , a vjerovnici su pozvani da u roku 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka.

U sudskom oglasu navodilo se da je tvrtka do 1. rujna 2015. imala evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u ukupnom iznosu od 1.129.374 kuna, u što je bila uračunata kamata i naknada Financijske agencije za provedbu ovrhe na novčanim sredstvima.

Budući da se Ljubas i vjerovnici njegove tvrtke nakon prošlogodišnjeg sudskog oglasa nisu odazvali u zakonski predviđenim rokovima, sud je utvrdio da je dužnik nesposoban za plaćanje te je po službenoj dužnosti donio rješenje o istovremenog otvaranju i zatvaranju stečajnog postupka.JG - stanovi Lanište je tvrtka osnovana u studenome 2010. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna te, između ostaloga, registrirana za projektiranje i građenje, uporabu i uklanjanje nekretnina, a poznata je i kao tvrtka koja je prodala veliki broj stanova u zagrebačkoj četvrti Lanište.

Osnivač tvrtke bio je Jadran-građenje d.o.o, tvrtka kojoj je Ljubas također direktor, a uz ime tog poduzetnika povezuje se čak dvadesetak tvrtki kojima je, ili je bio, direktor, jedini osnivač, član nadzornog odbora ili uprave društva.Veliki broj tih tvrtki završio je u stečaju ili u predstečajnom postupku, a među njima i Portal dnevno d.o.o. koji je, prema očevidniku Financijske agencije, do listopada prošle godine imao 7,69 milijuna kuna utvrđenog duga.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa