11.01.2017 07:40
ZAGREB, 10. siječnja 2017. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu objavio je oglas kojim se pozivaju vjerovnici Mantex alfe d.o.o, tvrtke za poslovanje nekretninama i leasing Blaže Petrovića, da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te tvrtke s više od 130.000 kuna utvrđenog duga.
Istim oglasom pozivaju se i zastupnici Mantex alfe da u roku od petnaest dana predaju ovjeren popis imovina i obaveza te tvrtke, a ne odazovu li se vjerovnici i zastupnici u zakonski predviđenim rokovima, sud će smatrati da je dužnik nesposoban za plaćanje i po službenoj će dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupkaTvrtka Mantex alfa osnovana je u lipnju 2005., temeljni kapital joj je 20.000 kuna, a kao osnivač i direktor navodi se Blažo Petrović.

Osim Mantex alfe, Blažo Petrović u sudskom registru navodi se kao direktor, osnivač ili član uprave još trinaest tvrtki među kojima je i KG projekt koja se povezuje s utajom čak 15 milijuna kuna poreza za što Petrovića tereti državno odvjetništvo, optužnicom podignutoj u prosincu prošle godine.Državno odvjetništvo tvrdi da je Petrović nakon što je njegova tvrtka, koja je također pod istragom, zaradila 75,7 milijuna kuna novac preusmjerio na račun svoje druge tvrtke koja nije u sustavu PDV-a kako bi izbjegao plaćanje više od 15 milijuna kuna poreza.

Tužiteljstvo sumnja da je Petrović, potom, "prikrivena sredstva drugookrivljenog trgovačkog društva" kao pozajmice i gotovinske isplate isplaćivao sebi, supruzi, drugim osobama i tvrtkama, ali i poduzeću čiju je zaradu prebacio kako bi utajio porez.Petrović, u medijima nazivan kontroverznim poduzetnikom, i ranije je u više navrata optuživan za razna kaznena djela od višemilijunskih utaja, iznuda, prijetnji i protupravnih naplata, među ostalim, i na suđenju tzv. maloj mafiji, no nikada nije pravomoćno osuđen.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa