05.01.2017 12:40
ZAGREB, 5. siječnja 2017. (Hina), Trgovački sud u Bjelovaru donio je rješenje o istovremenom otvaranju i zatvaranju stečaja Medijske mreže d.o.o, tvrtke koja je svojevremeno milijunskim iznosima iz zagrebačkog proračuna izdavala dvotjednik Zagreb.hr pa će se nakon pravomoćnosti rješenja ta tvrtka s više od 300.000 kuna utvrđenog duga brisati iz sudskog registra.
Sudsko rješenje uslijedilo je nakon oglasa u studenome prošle godine kojim su se pozivali vjerovnici Medijske mreže da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka, kao i zastupnica tvrtke Branka Panić da u roku od petnaest dana preda popis imovine i obaveza Medijske mreže. Budući da se vjerovnici i zastupnici nisu odazvali u zakonski predviđenim rokovima, sud je utvrdio da je Medijska mreža nesposobna za plaćanje te je po službenoj dužnosti donio rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

Medijska mreža je sudjelovala u pokretanju dvodnevnika Zagreb.hr 2008. i u dvije su godine izlaženja, prema napisima u Poslovnom dnevniku, Zagrebački holding i Grad Zagreb Medijskoj mreži transferirali oko 25 milijuna kuna te platili još oko šest milijuna kuna PDV-a. No, taj novac se, prema pisanju medija, postupno smanjivao tako da i planirana i prvotno ugovorena naklada od 400.000 primjeraka nikada nije bila ostvarena.

Nakon razlaza zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i SDP-a, Zagrebački holding prestao je financirati tiskanje dvotjednika Zagreb.hr navodeći da je "proizvod bio ispod razine". Ta tiskovina prestala je izlaziti krajem 2010. kada je, prema medijskim napisima, Medijska mreža preuzela pravo na ime i koncept Zagreb.hr-a.

dioniceZAGREB, 2. prosinca 2022. (Hina) - IT tvrtka Span svrstana je među tri najbolje europske tvrtke koje su izašle na tržište kapitala u protekle dvije godine, za što je dobila i nagradu Europske komisije, Federacije europskih burzi i Udruženja europskih izdavatelja, izvijestili su u petak iz Spana.

ZAGREB, 5. prosinca 2022. (Hina) - Procjena je da desetak tisuća ljudi u Hrvatskoj plaća 'zaključani' sadržaj u online medijima, a Hrvatska je s udjelom od 8 posto na posljednjem mjestu od 20 država EU u kojima čitatelji plaćaju za vijesti, pokazuje istraživanje Društva za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP). 

NEW YORK, 2. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki farmaceutski div Pfizer najavio je u petak da će uložiti više od 2,5 milijardi dolara u proizvodnju lijekova u Europi kako bi nadomjestio izgubljeni prihod nakon isteka patenata za neke lijekove i pad prodaje cjepiva protiv covida-19. 

HALEWOOD, 1. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki automobilski div Ford Motor najavio je u četvrtak da će uložiti još 149 milijuna funti kako bi povećao proizvodnju pogonskih jedinica za električna vozila u tvornici motora u sjevernoj Engleskoj.

ZAGREB, 1. prosinca 2022. (Hina) - Pliva za 2022. očekuje sličnu razinu prihoda i dobiti kao u 2021., čime su u toj farmaceutskoj kompaniji zadovoljni, no kako je u četvrtak na susretu s novinarima istaknuo predsjednik uprave Plive Mihael Furjan, u cijeloj godini, posebice njezinim zadnjim mjesecima, poslovanje im je bilo najteže u zadnjih 10-ak godina.