05.01.2017 12:40
ZAGREB, 5. siječnja 2017. (Hina), Trgovački sud u Bjelovaru donio je rješenje o istovremenom otvaranju i zatvaranju stečaja Medijske mreže d.o.o, tvrtke koja je svojevremeno milijunskim iznosima iz zagrebačkog proračuna izdavala dvotjednik Zagreb.hr pa će se nakon pravomoćnosti rješenja ta tvrtka s više od 300.000 kuna utvrđenog duga brisati iz sudskog registra.
Sudsko rješenje uslijedilo je nakon oglasa u studenome prošle godine kojim su se pozivali vjerovnici Medijske mreže da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka, kao i zastupnica tvrtke Branka Panić da u roku od petnaest dana preda popis imovine i obaveza Medijske mreže. Budući da se vjerovnici i zastupnici nisu odazvali u zakonski predviđenim rokovima, sud je utvrdio da je Medijska mreža nesposobna za plaćanje te je po službenoj dužnosti donio rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

Medijska mreža je sudjelovala u pokretanju dvodnevnika Zagreb.hr 2008. i u dvije su godine izlaženja, prema napisima u Poslovnom dnevniku, Zagrebački holding i Grad Zagreb Medijskoj mreži transferirali oko 25 milijuna kuna te platili još oko šest milijuna kuna PDV-a. No, taj novac se, prema pisanju medija, postupno smanjivao tako da i planirana i prvotno ugovorena naklada od 400.000 primjeraka nikada nije bila ostvarena.

Nakon razlaza zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i SDP-a, Zagrebački holding prestao je financirati tiskanje dvotjednika Zagreb.hr navodeći da je "proizvod bio ispod razine". Ta tiskovina prestala je izlaziti krajem 2010. kada je, prema medijskim napisima, Medijska mreža preuzela pravo na ime i koncept Zagreb.hr-a.

STRATEGYKANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Trgovački maloprodajni lanac Studenac preuzeo je trgovački lanac Duravit Trgovina, koji posluje u 13 maloprodajnih objekata na području Pule i okolice te zapošljava više od 40 zaposlenika, izvijestili su u četvrtak iz Studenca. 

SEUL, 18. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Hyundai je najavio ulaganja od 16,5 milijardi dolara do 2030. godine u proizvodnju električnih vozili (EV) u Južnoj Koreji.

OSIJEK, 17. svibnja 2022. (Hina) - Digitalna agencija IBM iX Hrvatska najavila je u utorak otvorenje ureda u Osijeku, što će biti treći ured te tvrtke u Hrvatskoj, nakon Zagreba i Varaždina.