30.12.2016 07:40
SPLIT, 29. prosinca 2016. (Hina), Stečajni postupak nad Spaladium arenom nastavit će se bez obzira na nedavni arbitražni pravorijek u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) te će se u siječnju 2017. održati Skupština vjerovnika na kojoj će se odlučivati o njenoj prodaji, doznaje se od Natalije Maldineo, stečajne upraviteljice nad tvrtkom Sportski grad TPN (Tvrtka posebnih namjena) koja upravlja Spaladium arenom.
"Stečajni postupak će se nastaviti po zakonskoj proceduri te ćemo u siječnju 2017. sazvati Skupštinu vjerovnika koji će odlučivati o prijedlogu  prodaje Spaladium arene, a već u veljači ili ožujku sljedeće godine mogla bi se oglasiti prva prodaja  Spaladium arene," rekla je Mladineo u četvrtak navečer za Hinu.

Objasnila je kako na nastavak Stečajnog postupka neće utjecati nedavni arbitražni pravorijek u vezi Spaladium arene.Arbitraža Hrvatske gospodarske komore nedavno je prihvatila dvije točke tužbe banaka (Erste Gruop i Unicredit Austria AG), raskid ugovora između TPN-a (Tvrtka posebnih namjena) i Grada Splita, te da obveze TPN-a sada prelaze na Grad Split, no odbačena je treća točka tužbe u kojoj su banke tražile isplatu 53 miljuna eura s kamatama.

Spaladium arena je po načelu javno-privatnog partnerstva građena za potrebe Svjetskog rukometnog prvenstva 2009. Javni su partneri bili Grad Split i Vlada RH, a privatni partner bio je konzorcij tvrtaka: Konstruktor, IGH i Dalekovod, koji je osnovao tvrtku Sportski grad TPN i ovlastio je za upravljanje Spaladium arenom.

stanoviZAGREB, 23. svibnja 2022. (Hina) - Zbog uvođenja obveze ugradnje solara za proizvodnju struje u sve nove stambene zgrade, ionako visoka cijena novogradnje u Hrvatskoj dodatno će porasti, potvrđeno je iz više izvora u graditeljskoj branši, piše u ponedjeljak Jutarnji list.

ZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Otvoren je predstečajni postupak za Brodosplit d.d., potvrđeno je Hini u petak iz te kompanije. 

ZAGREB, 23. svibnja 2022. (Hina) - Crikvenička hotelijerska tvrtka Jadran očekuje ove sezone nastavak dobrih poslovnih rezultata, čemu će pridonijeti i ostvarenje investicijskih zahvata početih prije pandemije, ističe član Uprave Jadrana Ivan Safundžić, koji će s članom Uprave Miroslavom Pelkom voditi tu tvrtku nakon odlaska predsjednika Gorana Fabrisa. 

ZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.