28.12.2016 07:44
SISAK, 28. prosinca 2016. (Hina), Potpisom ugovora o subvenciji kamata poduzetničkih kredita s još tri poduzetnika, gradski projekt "Sisački poduzetnik 2016." potvrdio se kao dobar model poticanja poduzetništva i obrtništva, a ove je godine odobreno ukupno sedam kredita u iznosu 9,5 milijuna kuna, dok je pet zahtjeva još u obradi.
 Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić-Baniček u srijedu je najavila kako će projekt subvencije kamata biti nastavljen i u 2017. godini, za koju je osiguran fond od 10 milijuna kuna, odnosno 400.000 kuna u gradskom proračunu za subvenciju kamata. Visina subvencije ovisi o namjeni kredita, pa tako kamata za kupnju, izgradnju i uređenje gospodarskih objekata iznosi 4 posto, za kupnju nove opreme 3,5 posto, a za financiranje trajnih obrtnih sredstava 2,5 posto. U projekt, kako je najavila, uključuju se i nove banke. 

Tako će, primjerice, vlasnik ugostiteljskog obrta Cocktail Sanjin Kramarić kredit od 1,8 milijuna kuna koristiti za proširenje ugostiteljskog prostora, za izgradnju novog objekta 1,2 milijuna, a opremanje 600.000 kuna. Za projekt "Sisački poduzetnik" rekao je kako je trenutno najpovoljnija kreditna linija. Vlasnica 'stoljetnog' frizerskog salona Image, Irena Podkrajšek-Radić će 70.000 kuna kredita koristiti energetsku obnovu salona, u kojem je ona vlasnica već četvrti naraštaj.

Svojoj kćeri, koja će ju uskoro naslijediti, želi omogućiti što bolje uvjete poslovanja. Ivica Pučko, direktor veterinarske ambulante Anima-Vet, najavljuje kako će kredit od 200.000 kuna koristiti za nabavku nove opreme kako bi proširio djelatnost. Ambulanta, koja je prije pet godina startala s četiri zaposlena, sada ih ima već deset, a u izgledu je i novo zapošljavanje.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa