09.12.2016 08:00
ZAGREB, 8. prosinca 2016. (Hina) - Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak da Imunološki zavod vjerojatno neće ići u stečaj iako se još ne zna zaključak povjerenstva za Imunološki.
Kujundžić je nedavno osnovao povjerenstvo za Imunološki zavod, kako bi se vidjelo može li Zavod nakon uloženog dodatnog novca sačuvati svoj brand i radna mjesta. Na pitanje što će se dogoditi ako povjerenstvo donese negativno mišljenje i hoće li to značiti gubitak posla za radnike Imunološkog, Kujundžić je citirao pokojnog predsjednika Franju Tuđmana rekavši da ne odgovara na "ki bi da bi". 

Vidjet ćemo što će odlučiti, dodao je.Upitan koliko je novca u proračunu osigurano za Imunološki i može li se očekivati njegov stečaj, jer 31. prosinca Nadzornom odboru istječe mandat, odgovorio je kako vjerojatno neće biti stečaja."Mislim da ćemo uspjeti sačuvati proizvodnju krvnih derivata, a za cjepiva ćemo tražiti rješenja u strateškom partneru ili sami, ali stečaja, vjerujem, neće biti", rekao je ministar novinarima uoči sjednice Vlade.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa