06.12.2016 08:00
ZAGREB, 5. prosinca 2016. (Hina) - Krešimir Horvatinčić iz marketinga Hoto Grupe vlasnika Tomislava Horvatinčića potvrdio je u ponedjeljak Hini da to društvo uskoro namjerava prodati dio kompleksa Cvjetni na zagrebačkom Trgu Petra Preradovića, popularnom Cvjetnom trgu.

"Društvo Hoto Grupa d.o.o. u postupku restrukturiranja svog poslovanja uskoro zasniva strateško partnerstvo s uglednim međunarodnim investitorom. U sklopu tog partnerstva previđena je i kupoprodaja dijela portfelja naših nekretnina, konkretno dijela kompleksa Cvjetni pri čemu će se izvršiti i reorganizacija ljudskih resursa i njihov angažman na drugim segmentima poslovanja", istaknuo je Krešimir Horvatinčić. Najavio je i "prenamjenu objekta Hoto Centar u Svetoj Nedelji u moderan medicinsko - poslovni centar koji će zahtijevati angažman novih ljudskih resursa".  Podsjetio je kako su u proširenju svog poslovanja, otvaranju ekskluzivne ugostiteljske ponude na zagrebačkom Cvjetnom trgu, u proteklom razdoblju zaposlili 65 novih djelatnika. "Držimo kako će postupak restrukturiranja poslovanja uskoro uspješno završiti, a Hoto Grupa d.o.o. nastaviti i dalje sa svojim uspješnim poslovanjem", rekao je Krešimir Horvatinčić iz marketinga Hoto Grupe.  

Na svojim internetskim stranicama Hoto Grupa navodi kako projekt Cvjetni predstavlja prvu interpolaciju jednoga zagrebačkoga donjogradskog bloka. Kažu kako je riječ o prvom projektu revitalizacije zapuštenoga zagrebačkoga donjogradskog bloka, smještenog u najužem središtu Zagreba. Okružuju ga Trg Petra Preradovića (Cvjetni trg), Varšavska ulica, Gundulićeva ulica, Ilica i Preobraženska ulica te je samo nekoliko minuta hoda udaljen od Trga bana Josipa Jelačića i Trga maršala Tita. Hoto Grupa ističe kako je projekt Cvjetni "neposredno nakon otvaranja 2011. godine posve zaživio unutar zagrebačkoga urbanog tkiva i pridonio oživljavanju Cvjetnog trga i cijele pješačke zone, čiji je sastavni dio. Sastoji se od: ekskluzivnoga stambenog dijela sa 56 stambenih jedinica površine 10.585 četvornih metara, trgovačkog centra na četiri etaže na više od 8000 četvornih metara i garaže bruto površine 16.594 četvornih metara s ukupno 420 garažno-parkirališnih mjesta". 

Taj projekt je svojedobno izazvao prosvjede predvođene aktivistima udruga Zelene akcije i Prava na grad. Prosvjedovalo se za očuvanje pješačke zone u Varšavskoj ulici, a protiv gradnje podzemne garaže na Cvjetnom trgu, privatnog investitora Tomislava Horvatinčića. Nedavno je Tomislav Horvatinčić imao problema i s postavljanjem terase za svoj ugostiteljski objekt na Cvjetnom trgu, koju je morao srušiti nakon što su se ponovno građani, udruge i političke stranke tome suprotstavili, pa je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić naredio uklanjanje te terase. Drugačija terasa je ponovno postavljena prema novim parametrima uz dozvolu Grada Zagreba.  U Hoto Grupi kažu da su najveća hrvatska poslovna grupacija za razvijanje projekata vezanih za gradnju, zakup i prodaju ekskluzivnih poslovnih i stambenih prostora.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.