30.11.2016 07:30
ZAGREB, 29. studenoga 2016. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje o istovremenom otvaranju i zatvaranju stečajnog postupka nad Novem Publishingom d.o.o, izdavačem ugašenog tjednika Aktual i Business.hr, pa će kada odluka postane pravomoćna nakladnik biti brisan iz sudskog registra.
Sudsko rješenje uslijedilo je nakon poziva zastupniku te tvrtke Goranu Ružiću u srpnju da u roku osam dana preda popis imovina i obaveza Novem Publishinga, ali i pozivima vjerovnicima te tvrtke da u roku od petnaest dana predlože otvaranje stečajnog postupka.

Nakon toga Ružić je sudu dostavio podnesak da njegova tvrtka nema imovine, ali vjerovnici nisu predložili otvaranje stečaja pa je sud po službenoj dužnosti krajem studenoga donio odluku o istovremenom otvaranju i zaključenju stečaja i brisanju dužnika iz sudskog registra. U rješenju se ne navodi iznos dugovanja Novem Publishinga, ali prema posljednjem godišnjem izvješću o poslovanju predanom Fini ta je tvrtka krajem 2014. imala 1,89 milijuna kuna gubitka.

Novem Publishing bio je posljednji izdavač ugašenog tiskanog izdanja i portala Business hr., ali i tjednika Aktual koji su 2011. pokrenuli bivši novinari i urednici Nacionala uz financijsku pomoć poduzetnika Andrije Kevića i Muje Selimovića. Taj tjednik bio je ugašen krajem 2014.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.