28.11.2016 12:23
ZAGREB, 28. studenoga 2016. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu objavio je prijedlog Michaela Ljubasa, vlasnika i direktora tvrtke Portal dnevno d.o.o - nakladnika portala Dnevno.hr i tjednika 7dnevno, za otvaranjem predstečajnog postupka zbog 'prijeteće nesposobnosti za plaćanje' i utvrđenog duga od čak 7,69 milijuna kuna.
U priloženom popisu imovine i obaveza Portala dnevno d.o.o. navodi se i kako ta tvrtka nema nepokretnu imovinu, vrijednost pokretne imovine iznosi samo oko 20.000 kuna te kako ta tvrtka ima potraživanja od oko tri milijuna kuna. Navodi se i kako taj dužnik nema novca na računima, odnosno da je račun blokiran, te da su prosječni mjesečni troškovi poslovanja Portala dnevno d.o.o tijekom prošle godine iznosili 534.312 kuna mjesečno.

Prijedlog Michaela Ljubasa uslijedio je nakon što je na Trgovačkom sudu u Zagrebu početkom rujna održana o rasprava o uvjetima za otvaranje stečajnog postupka nad Portalom dnevno d.o.o. Ljubas je na tom ročištu rekao da je još krajem veljače bio plaćen utvrđeni dug tvrtke od oko 615.000 kuna te je potvrdio da je tvrtka u novoj blokadi koja do početka rujna iznosila oko 8,3 milijuna kuna , ali i da je najveći vjerovnik Constans DK spreman otpisati dio duga i preuzeti vlasnički udio u Portalu dnevno d.o.o.

Ljubas je kazao i da Constans DK od Portala dnevno potražuje oko 8,15 milijuna kuna, a ostali vjerovnici oko 200.000 kuna te da se oni, kako je kazao, mogu naplatiti u redovnom priljevu te tvrtke u roku od 30 do 60 dana. Prema njegovim riječima, Portal Dnevno d.o.o zapošljava 24 osobe i ostvario je od početka godine oko 2,7 milijuna kuna prihoda.

Prema podacima u sudskom registru, najveći vjerovnik Portala dnevno tvrtka Constans DK registrirana je za poslovanje nekretninama, projektiranje i građenje kojoj je direktor Gordan Vojnić, ujedno i predsjednik uprave Elektroprometa, tvrtke koja se povezuje s Michaelom Ljubasom koji je i predsjednik njezina Nadzornog odbora.

Portal Dnevno d.o.o , tvrka registrirana kao 'dioničko društvo za javno informiranje', osnovana je u travnju 2010. kada je i pokrenut istoimeni portal, temeljni kapital joj je 20.000 kuna, a kao osnivač se navodi tvrtka Chic turizam. Direktor joj je kontroverzni poduzetnik Michael Ljubas koji se, osim za portala Dnevno.hr, navodi i kao vlasnik lista 7dnevno.

Ti mediji u posljednjih su nekoliko godina bili često prozivani zbog širenja govora mržnje, a Michael Ljubas u posljednjih je petnaestak godina bio prozivan za sumnjivu privatizaciju Elektroprometa te je, između ostaloga, bio spominjan i u aferi povezanoj s navodnim pokušajem preuzimanja RIZ Odašiljača.

Ljubas je poznat i po prijetnjama novinarima Večernjeg lista i Business.hr-a, a njegovo se ime povezivalo i s napadom na predsjednika uprave Industrogradnje Josipa Galinca. Direktor izdavača portala Dnevno.hr Michael Ljubas krajem prošle godine bio je i prostrijeljen u dosad nerazriješenoj pucnjavi na zagrebačkoj Selskoj cesti.

Poslovna tajnaLONDON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".

TOKIO, 24. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Toyota je zbog nestašice poluvodiča smanjila proizvodnju širom svijeta za desetke tisuća automobila. 

GOSPIĆ, 24. svibnja 2022. (Hina) - Vindija je u Ličko-senjskoj županiji ugovorila otkup kravljeg mlijeka s 94 poljoprivredna gospodarstva te je očekivani ukupni otkup oko 1,6 milijuna litara godišnje, a trošak transporta mlijeka u Varaždin nadoknađuje županija, rečeno je u utorak Hini iz Vindije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Financial Times je uvrstio Hrvatski Telekom (HT) i Valamar među europske klimatske lidere, izvijestili su u utorak iz te dvije kompanije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Dionica autoceste A1 od čvora Ploče do čvora Karamatići danas od ponoći zatvorena je za sav promet radi uvođenja novog prometno-informacijskog sustava na ovoj autocesti, čime je počeo proces digitalizacije mreže autocesta kojom upravljaju Hrvatske autoceste, piše u utorak Jutarnji list.