08.11.2016 12:00
ZAGREB, 8. studenoga 2016. (Hina), Financijska agencija (Fina) podnijela je prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad tvrtkom Super studio d.o.o, nakladnikom hrvatskog izdanja magazina o automobilima "Evo" zbog nagomilanog duga većeg od 117.000 kuna.
Od Trgovačkog suda sada se očekuje raspisivanje oglasa kojim se pozivaju zastupnici i vjerovnici te tvrtke da predaju popis imovine i obaveza, odnosno predlože stečaj. Prema podacima dostavljenim Fini, Super studio d.o.o ima dva zaposlena, otvorene račune i položen novac u dvije banke, a osim toga Fina ne raspolaže drugim podacima o tom dužniku.

Prema podacima Fine, nakladnik tog automobilskog magazina prošle je godine imao 1,1 milijuna kuna prihoda i nešto više od 6000 kuna dobiti. Evo magazin, odnosno njegovo licencno izdanje u Hrvatskoj pokrenuto je prije deset godina, a kao posljednje tiskano izdanje na mrežnim stranicama hrvatskog Evo magazina navodi se ono iz listopada 2013.Dugogodišnji glavni urednik Evo magazina i direktor izdavača Super studija je Nikola Tomislav Ćurić, a na još aktivnim mrežnim stranicama navodi se da "Evo magazin testira i piše o automobilima iz svih tržišnih segmenata" te da je "moderan, besprijekorno produciran multimedijalni projekt sa zabavnim, informativnim sadržajem kojem se vjeruje i koji postavlja mjerila u proizvodnji modernog i zabavnog sadržaja o automobilima".

Poslovna tajnaLONDON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".

TOKIO, 24. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Toyota je zbog nestašice poluvodiča smanjila proizvodnju širom svijeta za desetke tisuća automobila. 

GOSPIĆ, 24. svibnja 2022. (Hina) - Vindija je u Ličko-senjskoj županiji ugovorila otkup kravljeg mlijeka s 94 poljoprivredna gospodarstva te je očekivani ukupni otkup oko 1,6 milijuna litara godišnje, a trošak transporta mlijeka u Varaždin nadoknađuje županija, rečeno je u utorak Hini iz Vindije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Financial Times je uvrstio Hrvatski Telekom (HT) i Valamar među europske klimatske lidere, izvijestili su u utorak iz te dvije kompanije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Dionica autoceste A1 od čvora Ploče do čvora Karamatići danas od ponoći zatvorena je za sav promet radi uvođenja novog prometno-informacijskog sustava na ovoj autocesti, čime je počeo proces digitalizacije mreže autocesta kojom upravljaju Hrvatske autoceste, piše u utorak Jutarnji list.