04.11.2016 07:45
ZAGREB, 3. studenoga 2016. (Hina), Tiskara Vjesnik objavila je izvješće o provedbi financijskog restrukturiranja za prvih devet mjeseci ove godine u kojem se navodi da je u tom razdoblju tvrtka poslovala sa čak 8,6 milijuna kuna gubitka, ali i da su ukupni prihodi od 42,9 milijuna kuna deset posto manji od onih ostvarenih prošle godine.
S druge strane, rashodi su smanjeni samo za četiri posto i iznose čak 51,6 milijuna kuna, a među njima se posebno ističu povećani materijalni troškovi i troškovi osoblja – 222 radnika koji su veći za dva posto u odnosu na lanjske i iznose 13,6 milijuna kuna. Tiskara Vjesnik najveći dio svojih prihoda dobiva od tiskanja novinskih izdanja Hanza medije, medijske kompanije u većinskom vlasništvu Marijana Hanžekovića.

Od usluga tiskanja u prvih devet mjeseci uprihodila je 39 milijuna kuna te od prodaje otpadnog materijala – novinskog papira i ploča oko 1,25 milijuna kuna. Posljednji nerevidirani podaci o poslovanju tiskare u većinskom državnom vlasništvu pokazuju nastavak višegodišnjeg trenda poslovanja s gubitkom koji bi mogao biti značajno veći od prošlogodišnjeg u iznosu od 6,8 milijuna kuna.

Prema posljednjem nerevidiranom izvještaju o poslovanju u 2015. ta je tiskara ostvarila ukupno 64,3 milijuna kuna prihoda, što je bilo čak 18 posto manje nego 2014. U izvještaju se navodi i da su ukupni rashodi lani bili 72,4 milijuna, ali da su za četvrtinu smanjeni u odnosu na 2014.

Uprava ističe se i da je prošle godine tiskara imala značajnih poteškoća s likvidnošću, ali i da se ove godine očekuju poteškoće u naplati potraživanja od kupaca tiskarskih usluga. Naglašava se i da postoje slučajevi – sudski sporovi koji bi mogli izazvati značajnije troškove i negativno se odraziti na poslovanje.

Plinsko postrojenjeZAGREB, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Vlada je na sjednici u četvrtak s ciljem povećanja sigurnosti opskrbe plinom, donijela odluku o izgradnji plinovoda Zlobin - Bosiljevo i povećanju kapaciteta LNG terminala na Krku na 6,1 milijardu kubičnih metara plina godišnje, pri čemu ukupna vrijednost ulaganja doseže 180 milijuna eura.

SPLIT, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Storylines residential ships i splitski Brodosplit potpisali su ugovor o gradnji prvog svjetskog ekološki održivog rezidencijalnog broda, vrijednog 1,5 milijardi američkih dolara, priopćeno je iz te kompanije iz Miamija.

ZAGREB, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Kako bi očuvala proizvodnju mlijeka na svom otkupnom području, tvrtka Dukat podići će, po sedmi put u ovoj godini, otkupnu cijenu mlijeka, pa će od 1. listopada Dukat za svaku predanu litru mlijeka svojim kooperantima plaćati dodatnih 15 lipa.

ZAGREB, 17. kolovoza 2022. (Hina) - Istraživanje trendova o plaćama i dodatnim naknadama na hrvatskom tržištu, koje je provela tvrtka Manpower, pokazalo je da je većina poslodavaca, 60,5 posto ispitanih, unatoč krizi povećala plaće i naknade u prvom polugodištu, no i da dodatno ne motiviraju zaposlenike transformativnim edukacijama i obukama.

ZAGREB, 17. kolovoza 2022. (Hina) - Udruga Glas poduzetnika (UGP) u srijedu je upozorila na nestabilnu situaciju na tržištu plina i nova poskupljenja, apeliravši na hitnu intervenciju vlade i resornog ministarstva, a u slučaju nepronalaska adekvatnog rješenja, najavila je i prosvjed na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.