26.10.2016 11:01
ZAGREB, 26. listopada 2016. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu zaprimio je prijedlog Fine za otvaranje stečajnog postupka nad Infoweb udrugom za neovisno internet informiranje d.o.o, nakladnikom regionalnog poslovnog portala seebiz.eu, zbog neizvršenih osnova za plaćanje u razdoblju dužem od 120 dana u iznosu većem od 12.000 kuna do 5. listopada ove godine.
Prema rješenju Fine, ta udruga i nakladnik portala seebiz.eu ima samo jednog zaposlenog, otvoren račun u jednoj banci te, osim navedenog duga, Fina ne raspolaže drugim podacima o imovini dužnika.I nfoweb udruga za neovisno internet informiranje osnovana je u srpnju 2013. godine, kada je i upisana u registar udruga. Kao predsjednik udruge navodi se Siniša Malus, u impresumu portala seebiz.eu Malus je istaknut kao voditelj projekta, a sama udruga kao nakladnik tog medija.

Portal seebiz.eu predstavljen je u listopadu 2007., a kako se u medijima navodilo, cilj mu je bio postati informacijski one stop shop na kojem će se nalaziti sve relevantne burzovne i ostale financijske informacije i analize iz zemalja cijele regije.

Kako se tada u medijima navodilo, projekt je pokrenula skupina medijskih djelatnika i financijskih stručnjaka uz potporu Hypo banke preko tadašnje tvrtke Regionalni medij, kojoj je na čelu bio Malus. Nakon otvaranja i zaključenja stečaja Regionalnog medija, osnovana je Infoweb udruga za neovisno internet informiranje koja je trenutni nakladnik portala seebiz.eu.

Plinsko postrojenjeZAGREB, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Vlada je na sjednici u četvrtak s ciljem povećanja sigurnosti opskrbe plinom, donijela odluku o izgradnji plinovoda Zlobin - Bosiljevo i povećanju kapaciteta LNG terminala na Krku na 6,1 milijardu kubičnih metara plina godišnje, pri čemu ukupna vrijednost ulaganja doseže 180 milijuna eura.

SPLIT, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Storylines residential ships i splitski Brodosplit potpisali su ugovor o gradnji prvog svjetskog ekološki održivog rezidencijalnog broda, vrijednog 1,5 milijardi američkih dolara, priopćeno je iz te kompanije iz Miamija.

ZAGREB, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Kako bi očuvala proizvodnju mlijeka na svom otkupnom području, tvrtka Dukat podići će, po sedmi put u ovoj godini, otkupnu cijenu mlijeka, pa će od 1. listopada Dukat za svaku predanu litru mlijeka svojim kooperantima plaćati dodatnih 15 lipa.

ZAGREB, 17. kolovoza 2022. (Hina) - Istraživanje trendova o plaćama i dodatnim naknadama na hrvatskom tržištu, koje je provela tvrtka Manpower, pokazalo je da je većina poslodavaca, 60,5 posto ispitanih, unatoč krizi povećala plaće i naknade u prvom polugodištu, no i da dodatno ne motiviraju zaposlenike transformativnim edukacijama i obukama.

ZAGREB, 17. kolovoza 2022. (Hina) - Udruga Glas poduzetnika (UGP) u srijedu je upozorila na nestabilnu situaciju na tržištu plina i nova poskupljenja, apeliravši na hitnu intervenciju vlade i resornog ministarstva, a u slučaju nepronalaska adekvatnog rješenja, najavila je i prosvjed na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.