06.10.2016 07:40
DUBROVNIK, 5. listopada 2016. (Hina), Dubrovački gradski vijećnik liste "Srđ je Grad" Maro Kristić rekao je u srijedu na sjednici Gradskog vijeća kako je podnio prijavu poreznom Uskoku protiv tvrtaka koje u Dubrovniku rade za Uber jer izbjegavanjem plaćanja raznih davanja državi i gradu "stvaraju nelojalnu konkurenciju dubrovačkim taksistima". 
"Uber je nelojalna konkurencija. Podnio sam osobno prijave poreznom Uskoku protiv tvrtaka koje sudjeluju u tome - izbjegavaju plaćati davanja gradu i državi i moramo se boriti za interese svojih autotaksi prijevoznika. Prijevoznici Ubera ne podliježu odlukama grada, a smatram da bi Gradsko vijeće trebalo ovlastiti predsjednika da pismom obavijesti mjerodavne institucije", rekao je Kristić.  

S njime se složio i vijećnik Dubrovačkoga demokratskog sabora Pero Vićan, koji je pozvao mjerodavni dubrovački Upravni odjel da za sljedeću sjednicu pripremi materijale o tome koje su sve propuste prema gradu načinili prijevoznici koji surađuju s Uberom. "Uber radi kaos u Dubrovniku i ugrožava taksiste i njihove obitelji", ustvrdio je Vićan.

Poslovna tajnaLONDON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".

TOKIO, 24. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Toyota je zbog nestašice poluvodiča smanjila proizvodnju širom svijeta za desetke tisuća automobila. 

GOSPIĆ, 24. svibnja 2022. (Hina) - Vindija je u Ličko-senjskoj županiji ugovorila otkup kravljeg mlijeka s 94 poljoprivredna gospodarstva te je očekivani ukupni otkup oko 1,6 milijuna litara godišnje, a trošak transporta mlijeka u Varaždin nadoknađuje županija, rečeno je u utorak Hini iz Vindije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Financial Times je uvrstio Hrvatski Telekom (HT) i Valamar među europske klimatske lidere, izvijestili su u utorak iz te dvije kompanije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Dionica autoceste A1 od čvora Ploče do čvora Karamatići danas od ponoći zatvorena je za sav promet radi uvođenja novog prometno-informacijskog sustava na ovoj autocesti, čime je počeo proces digitalizacije mreže autocesta kojom upravljaju Hrvatske autoceste, piše u utorak Jutarnji list.