06.09.2016 12:45
RIJEKA, 5. rujna 2016. (Hina), Skupština vjerovnika Tvornice industrijske i brodske opreme 3. maj (TIBO) odlučila je u ponedjeljak da se izradi stečajni plan i da se poduzeće, u kojem sada nema proizvodnje, pokuša izvući iz stečaja, izjavila je u ponedjeljak stečajna upraviteljica Višnja Rosenberg Volarić.

Stečajna upraviteljica kazala je to nakon prvog ispitnog i izvještajnog ročišta održanog danas na Trgovačkom sudu u Rijeci, dodavši da je osnovan Odbor vjerovnika, u kojem je po jedan predstavnik radnika, predstavnik najvećeg vjerovnika – države te predstavnik Uljanika. Prema izvješću stečajne upraviteljice, od  otvaranja stečaja tražbine su prijavila 132 vjerovnika, priznat je oko 51 milijun kuna tražbina, a imovina poduzeća procijenjena je na više od 40 milijuna kuna, od kojih se oko 30 milijuna odnosi na vrijednost nekretnina.

Na dan otvaranja stečaja , u svibnju ove godine, bilo je zaposleno 76 radnika, a svima su otkazani ugovori o radu. Priznato je oko 17 milijuna kuna tražbina prvog višeg isplatnog reda, od kojih se oko 15 milijuna kuna odnosi na tražbine radnika, a ostatak na Agenciju za osiguravanje radničkih potraživanja i državu za neplaćene doprinose.

Tražbine drugog višeg isplatnog reda priznate su u ukupnoj sumi od 34,5 milijuna kuna.  Brodogradiilište 3. maj prijavilo je tražbine osigurane založnim pravom od 8,4 milijuna kuna. TIBO, pak, potražuje ukupno oko 1,7 milijuna kuna, ali su ta potraživanja, prema procjeni stečajne upraviteljice upitna zbog financijskih teškoća partnera te zbog duga za doprinose kojeg tvornica ima prema državi.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.