02.09.2016 12:00
ZAGREB, 2. rujna 2016. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu u petak je zaključio stečaj Udruge nezaposlenih Republike Hrvatske (UNRH) pa će nakon pravomoćnosti tog rješenja ta udruga s 14.728 kuna duga biti izbrisana iz sudskog registra.
Sudsko rješenje uslijedilo je nakon objave oglasa u svibnju kojim su pozivani zastupnici Udruge nezaposlenih da u roku od 15 dana predaju popis imovine i obveza udruge, ali i njihovi vjerovnici da u roku od 45 dana predlože otvaranje redovnog stečajnog postupka.Budući da se zastupnici UNRH-a i njihovi vjerovnici nisu odazvali u zakonski predviđenim rokovima, sud je po službenoj dužnosti donio rješenje o istovremenom otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka udruge za koju se u službenom rješenju navodi kako "iz podneska Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje proizlazi da nema zaposlenih".

Udruga nezaposlenih osnovana je u listopadu 2012., a u registru udruga kao predsjednik je upisan Antonio Martinec.Kao cilj UNRH-a istaknuto je "osmišljavanje i provođenje projekata i programa cjeloživotnog učenja i stjecanje znanja i vještina, a radi podizanja konkurentnosti na tržištu rada" te organiziranje radionica za edukaciju članova udruge kako bi predavali što "kvalitetnije prijave za zaposlenje".

Udruga nezaposlenih Republike Hrvatske je, prema dostupnim informacijama, posljednji puta bila aktivna u prosincu 2013. kada je na facebooku pozivala nezaposlene da iskoriste prigodu na besplatno učlanjenje, a dotad je organizirala jednu humanitarnu akciju za prikupljanje novčane pomoći najugroženijima za njihov "novi početak" o čijem rezultatu i iznosu prikupljenog novca nije izvijestila.

stanoviZAGREB, 23. svibnja 2022. (Hina) - Zbog uvođenja obveze ugradnje solara za proizvodnju struje u sve nove stambene zgrade, ionako visoka cijena novogradnje u Hrvatskoj dodatno će porasti, potvrđeno je iz više izvora u graditeljskoj branši, piše u ponedjeljak Jutarnji list.

ZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Otvoren je predstečajni postupak za Brodosplit d.d., potvrđeno je Hini u petak iz te kompanije. 

ZAGREB, 23. svibnja 2022. (Hina) - Crikvenička hotelijerska tvrtka Jadran očekuje ove sezone nastavak dobrih poslovnih rezultata, čemu će pridonijeti i ostvarenje investicijskih zahvata početih prije pandemije, ističe član Uprave Jadrana Ivan Safundžić, koji će s članom Uprave Miroslavom Pelkom voditi tu tvrtku nakon odlaska predsjednika Gorana Fabrisa. 

ZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.