26.08.2016 10:10
ZAGREB, 26. kolovoza 2016. (Hina), Domaći trgovački lanac neprehrambene robe Pevec u prvih šest mjeseci ove godine ostvario je 622,5 milijuna kuna prihoda od prodaje ili 21 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, dok je neto dobit porasla 12 puta, na gotovo 23 milijuna kuna, izvijestili su u petak iz Peveca.
"Izvrsni rezultati za prvu polovinu ove godine posljedica su završetka širenja prodajne mreže tijekom prošle godine, zauzimanja tržišnih pozicija koje su osigurale velik porast prihoda i iskoraka kroz marketinška ulaganja kako bi se u percepciji javnosti brand Pevec pozicionirao na drugačiji i bolji način", izjavila je povodom objave rezultata članica Uprave Peveca Lidija Kljajić.

Iz Peveca dodaju i da su provođenjem aktivnosti za upravljanje opskrbnim lancem i u sklopu toga upravljanje zalihama, logističkim procesima i portfeljem unutar pojedinih asortimana, omogućili podizanje koeficijenta obrtaja zaliha i porast profitabilnosti.

"Poseban napredak vidljiv je i u veleprodaji, čiji je rast prihoda za prvu polovinu ove godine čak 48 posto u odnosu na lani, što je rezultat i intenzivnijih procesa vezanih uz jačanje veleprodaje uz vođenje računa o cjenovnoj politici i da se ne naruše prihodi u maloprodaji kroz pažljivi izbor asortimana i  kupaca odnosno kanala poput HORECA, građevinskih tvrtki i slično", kažu iz Peveca.

Poručuju i da je temeljni cilj veleprodaje tvrtke Pevec ispuniti očekivanja kupaca i poslovnih partnera, te uspostaviti s njima dugoročnu suradnju i dobre poslovne odnose, te posljedično i povećanje tržišnog udjela.Taj trgovački lanac ima 20 prodajnih centara diljem Hrvatske te gotovo 1.400 zaposlenih.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.