26.08.2016 10:10
ZAGREB, 26. kolovoza 2016. (Hina), Domaći trgovački lanac neprehrambene robe Pevec u prvih šest mjeseci ove godine ostvario je 622,5 milijuna kuna prihoda od prodaje ili 21 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, dok je neto dobit porasla 12 puta, na gotovo 23 milijuna kuna, izvijestili su u petak iz Peveca.
"Izvrsni rezultati za prvu polovinu ove godine posljedica su završetka širenja prodajne mreže tijekom prošle godine, zauzimanja tržišnih pozicija koje su osigurale velik porast prihoda i iskoraka kroz marketinška ulaganja kako bi se u percepciji javnosti brand Pevec pozicionirao na drugačiji i bolji način", izjavila je povodom objave rezultata članica Uprave Peveca Lidija Kljajić.

Iz Peveca dodaju i da su provođenjem aktivnosti za upravljanje opskrbnim lancem i u sklopu toga upravljanje zalihama, logističkim procesima i portfeljem unutar pojedinih asortimana, omogućili podizanje koeficijenta obrtaja zaliha i porast profitabilnosti.

"Poseban napredak vidljiv je i u veleprodaji, čiji je rast prihoda za prvu polovinu ove godine čak 48 posto u odnosu na lani, što je rezultat i intenzivnijih procesa vezanih uz jačanje veleprodaje uz vođenje računa o cjenovnoj politici i da se ne naruše prihodi u maloprodaji kroz pažljivi izbor asortimana i  kupaca odnosno kanala poput HORECA, građevinskih tvrtki i slično", kažu iz Peveca.

Poručuju i da je temeljni cilj veleprodaje tvrtke Pevec ispuniti očekivanja kupaca i poslovnih partnera, te uspostaviti s njima dugoročnu suradnju i dobre poslovne odnose, te posljedično i povećanje tržišnog udjela.Taj trgovački lanac ima 20 prodajnih centara diljem Hrvatske te gotovo 1.400 zaposlenih.

M&A procesZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Infinum u kategoriji velikih tvrtki, Q agency u kategoriji srednjih i The Productive Company u kategoriji malih najbolji su poslodavci u 2022. godini, pokazuju rezultati istraživanja zadovoljstva zaposlenika, koje je portal MojPosao proveo u 67 tvrtki.

ZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) ocijenila je u četvrtak da ulazak Hrvatske u schengenski prostor te potpisivanje Konvencije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD-a predstavljaju snažan poticaj hrvatskom gospodarstvu. 

ZAGREB, 9. prosinca 2022. (Hina) - Do ponedjeljka 5. prosinca poslodavci su svojim zaposlenima uz redovne mjesečne plaće tijekom ove godine isplatili i oko 7,71 milijardi kuna neoporezivih naknada, piše u petak Večernji list. 

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) i Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT) pokrenuli su prvi hrvatski deep-tech venture builder Nuqleus, odnosno novi program za povezivanje znanstveno-istraživačkih institucija, industrije i startup ekosustava, a prijave na njega traju do 15. siječnja iduće godine, priopćeno je u srijedu s FER-a.

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Radnici zagrebačke Čistoće prosvjedovali su u srijedu ispred ulaza u zgradu Čistoće tražeći povećanje plaća najslabije plaćenim radnicima i usklađivanje koeficijenata s drugim podružnicama Zagrebačkog holdinga, te su najavili prekid rada na Božić ako im se ne ispune zahtjevi.