12.08.2016 12:00
ZAGREB, 12. kolovoza 2016. (Hina), Novinsko-izdavačka kuća Hanza Media, bivši Europapress Holding (EPH), podnijela je izvješće o ispunjenju plana predstečajne nagodbe i račun dobiti i gubitka u prvih šest mjeseci ove godine u kojem se ističe minimalna dobit od 148.723 kuna, ali i značajno povećanje kratkoročnih obaveza sa 24,7 na 69,5 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje lani.
Prema izvješću o poslovanju te medijske kompanije u većinskom vlasništvu zagrebačkog odvjetnika Marijana Hanžekovića, kratkoročne obveze prema povezanim poduzetnicima – uglavnom medijskim tvrtkama koje su nekada poslovale u sklopu EPH, povećane su s 10,3 na čak 37,1 milijuna kuna, a ukupne dugoročne obaveze povećane su sa 182,5 na 223,3 milijuna kuna. U izvješću se navodi i značajno povećanje prihoda Hanza Medije, ali povećanje troškova osoblja sa 5,4 na čak 37,3 milijuna kuna. Prema bilanci, ukupna aktiva te medijske kompanije povećana je sa 416,6 na 447,4 milijuna kuna.

Posljednje financijsko izvješće prvo je objavljeno nakon prošlomjesečne promjene imena EPH u Hanza Media i oglašene prodaje zgrade u kojoj je sjedište te kompanije u zagrebačkoj Koranskoj ulici. Osim novog naziva i oglašene prodaje sjedišta kompanije koju provodi Hetta Asset Resolution Hrvatska (bivši Hypo), prošlog mjeseca provedene su i promjene u vodstvu te novinsko-izdavačke kuće iako se u službenom priopćenju navodilo da je 'upravljačka struktura nepromijenjena'. 

Naime, u sudskom registru navodi se da od 1. srpnja bivši predsjednik uprave Zagrebačke banke Franjo Luković više nije predsjednik Nadzornog odbora EPH, odnosno Hanza Medije, te da ga je na tom mjestu zamijenila Maja Šilihard. Kako Hina saznaje, nove promjene u toj medijskoj kompaniji uslijedile su nakon nedavno održane glavne skupštine EPH uoči koje vodstvo te kompanije nije htjelo komentirati najavljene promjene – smanjivanje plaća zaposlenicima, promjenu imena, pripajanje Slobodne Dalmacije i najavljeno 'dezinvestiranje' kompanije.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.