29.07.2016 12:00
ZAGREB, 29. srpnja 2016. (Hina), Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić izvijestio je u četvrtak da je zbog nedopustivih postupaka "onih kojima je povjereno upravljanje javnim dobrom" opozvao glavnu direktoricu Agencije za komercijalnu djelatnost (AKD) i cjelokupni nadzorni odbor".
Kao ministar unutarnjih poslova većinski sam član Skupštine AKD-a i kao takav donio sam odluke - opozvao sam glavnu direktoricu Agencije za komercijalnu djelatnost, opozvao sam cjelokupni nadzorni odbor i imenovao drugi, imenovao sam privremenu upravu AKD-a do formiranja nove vlade", kazao je Orepić na konferenciji za novinare u sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova.

Dodao je i da je zbog teže povrede rada i discipline sa svoje dužnosti udaljen predsjednik nadzornog odbora AKD-a koji je inače visoki dužnosnik Ravnateljstva policije. Pojasnio je da je razlog za kadrovske promjene u ugovoru o radu opozvane direktorice AKD-a , odnossno u aneksu ugovora koji je štetan za AKD te je donesen mimo propisanih normi, u vakumu nakon izbora, a prije formiranja vlasti 27. studenoga prošle godine. "Agenciju bi ove radnje koštale milijun kuna, a po odredbama novog aneksa da bi smijenili gospođu trošak je na razini dva milijuna i 235 tisuća kuna", rekao je Orepić.

Kazao je i da je za izradu aneksa AKD platio više od 15.700 kuna odvjetničkom društvu Vladimira Terešaka iako je to mogla odraditi i pravna služba AKD-a. Istom je odvjetničkom društvu, dodao je, u 2015. AKD-a uplatio 788 tisuća kuna, a u ovoj godini 97.000 kuna, dok mu je fakturirano još preko 100 tisuća kuna. "Ovaj način vođenja trgovačkog društva je nedopustiv. Treba ući u svako trgovačko društvo u većinskom vlasništvu RH i vidjeti imali još slučajeva. Ovo je nedopustivo za građane", poručio je Orepić.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa