28.07.2016 07:47
ZAGREB, 27. srpnja 2016. (Hina), Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP)  jednoglasno je donio oduku o prodaji dionica Imperiala Rab i o prihvaćanju ponude o preuzimanju Sunčanog Hvara, izjavio je u srijedu nakon sjednice Vlade predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) Tomislav Boban.

"Završena je sjednica CERP-a i jednoglasno su donesene odluke o prodaji Imperiala Rab, dakle dionica koje su bile u vlasništvu države te prihvaćanju ponude o preuzimanju Sunčanog Hvara", kazao je Boban, dodavši da je riječ o 260 milijuna kuna za dionice Imperiala Rab, koje su prodane Valamaru, i oko 140 milijuna kuna za preuzimanje Sunčanog Hvara. "Taj iznos je više od očekivanog", ocijenio je Boban.Sunčani Hvar je u većinskom vlasništvu slovačkog Prime Tourist Resortsa (PTR), koji drži 61,92 posto dionica, a sredinom lipnja je, nakon odobrenja Hanfe objavio ponudu za preuzimanje preostalih dionica po cijeni od 21,37 kuna po dionici.

Po nalogu Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP), sredinom lipnja je na Zagrebačkoj burzi održana javna dražba za 29,94 posto državnih dionica u Sunčanom Hvaru. Tražilo se 28 kuna po dionici, no nije bilo ponuda na kupnju.Potom je početkom srpnja HANFA odobrila slovačkom društvu Prime Tourist Resort izmjenu ponude za preuzimanje preostalih dionica Sunčanog Hvara, odnosno podizanje ponuđene cijene s 21,37 na 24 kune. CERP je danas donio odluku o prihvaćanju te ponude za preuzimanje.

CERP je donio i odluku o prodaji državnog udjela od 50,08 posto u rapskom Imperijalu turističkoj kompaniji Valamar Riviera, koja je početkom srpnja jedina CERP-u dostavila valjanu obvezujuću ponudu, za što je ponudila 260,8 milijuna kuna ili gotovo 900 tisuća kuna više od početno tražene cijene. Iz Valamara su tada priopćili kako su s AZ obveznim mirovinskim fondovima, koji drže 9,45 posto dionica Imperiala, zajednički u procesu privatizacije rapske hotelske tvrtke.

Imperial je najvažnija hotelsko-turistička tvrtka na otoku Rabu i jedna od važnijih na Kvarneru, osnovana je 1965., a danas raspolaže smještajnim kapacitetom od ukupno nešto više od 7.500 kreveta. U vlasničkoj strukturi, osim 50,08 posto dionica koje drži država, još su brojni mali dioničari, ali s malim udjelima od tek par postotaka. Tvrtka je prošle godine ostvarila 17,1 milijun kuna neto dobiti, a i prijašnjih godina je poslovala najčešće pozitivno.

Poslovna tajnaLONDON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".

TOKIO, 24. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Toyota je zbog nestašice poluvodiča smanjila proizvodnju širom svijeta za desetke tisuća automobila. 

GOSPIĆ, 24. svibnja 2022. (Hina) - Vindija je u Ličko-senjskoj županiji ugovorila otkup kravljeg mlijeka s 94 poljoprivredna gospodarstva te je očekivani ukupni otkup oko 1,6 milijuna litara godišnje, a trošak transporta mlijeka u Varaždin nadoknađuje županija, rečeno je u utorak Hini iz Vindije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Financial Times je uvrstio Hrvatski Telekom (HT) i Valamar među europske klimatske lidere, izvijestili su u utorak iz te dvije kompanije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Dionica autoceste A1 od čvora Ploče do čvora Karamatići danas od ponoći zatvorena je za sav promet radi uvođenja novog prometno-informacijskog sustava na ovoj autocesti, čime je počeo proces digitalizacije mreže autocesta kojom upravljaju Hrvatske autoceste, piše u utorak Jutarnji list.