18.07.2016 08:05
ZAGREB, 16. srpnja 2016. (Hina) - Na temelju udruge "Blokirani", koja protekle tri godine zagovara rješenje za 330 tisuća blokiranih hrvatskih obitelji, osnovana je nova politička stranka pod nazivom "Blokirani – Deblokirajmo Hrvatsku"

Time je udruga Blokirani odlučila da se iz razine već dobro poznate građanske udruge organizira i kao demokratska, politička stranka koja okuplja blokirane hrvatske građane i sve ostale građanke i građane Republike Hrvatske, priopćila je u subotu ta stranka.

Ciljevi stranke su moratorij na ovrhe, deblokadu imovine i računa građana, novi Ovršni zakon, usuglašavanje Stečajnog zakona sa Zakonom o osobnom bankrotu čime se automatski deblokira 330 tisuća obitelji, smanjenje porezne represije i zabranu deložacija iz jedine nekretnine. "Blokirani" (skraćeni naziv) navode kako bi osnovne ciljeve ostvarili najduže godinu dana od datuma registracije stranke, uključivši period parlamentarnih izbora, te saziva Hrvatskog sabora i Vlade.

Za predsjednicu stranke  na osnivačkoj skupštini, održanoj u četvrtak u Zagrebu, jednoglasno je izabrana dosadašnja predsjednica istoimene udruge, Miriam Kervatin, njezin je zamjenik Mario Strinavić, a glavni tajnik Sarajko Baksa.

ELEKTRIFIKACIJA VOZNOG PARKAHALEWOOD, 1. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki automobilski div Ford Motor najavio je u četvrtak da će uložiti još 149 milijuna funti kako bi povećao proizvodnju pogonskih jedinica za električna vozila u tvornici motora u sjevernoj Engleskoj.

ZAGREB, 1. prosinca 2022. (Hina) - Pliva za 2022. očekuje sličnu razinu prihoda i dobiti kao u 2021., čime su u toj farmaceutskoj kompaniji zadovoljni, no kako je u četvrtak na susretu s novinarima istaknuo predsjednik uprave Plive Mihael Furjan, u cijeloj godini, posebice njezinim zadnjim mjesecima, poslovanje im je bilo najteže u zadnjih 10-ak godina.

ZAGREB, 2. prosinca 2022. (Hina) - Vrijednost građevinskih radova koje su izvela poduzeća s 20 i više zaposlenih s vlastitim radnicima u trećem ovogodišnjem tromjesečju veća je za 63,3 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a vrijednost novih narudžbi porasla je za 9,6 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). 

ZAGREB, 30. studenoga 2022. (Hina/afp) – Gotovo tri četvrtine ljudi starijih od deset godina u svijetu posjeduje mobitel putem kojega je omogućen pristup internetu, ali ipak gotovo trećina nema mu pristup, objavila je u srijedu agencija Ujedinjenih naroda.

LUXEMBOURG, 30. studenoga 2022. (Hina) - Inflacija u eurozoni oslabila je u studenome, kliznuvši na 10 posto, zahvaljujući blažem rastu cijena energije i hrane, pokazale su u srijedu prve procjene Eurostata.