18.07.2016 08:05
ZAGREB, 16. srpnja 2016. (Hina) - Na temelju udruge "Blokirani", koja protekle tri godine zagovara rješenje za 330 tisuća blokiranih hrvatskih obitelji, osnovana je nova politička stranka pod nazivom "Blokirani – Deblokirajmo Hrvatsku"

Time je udruga Blokirani odlučila da se iz razine već dobro poznate građanske udruge organizira i kao demokratska, politička stranka koja okuplja blokirane hrvatske građane i sve ostale građanke i građane Republike Hrvatske, priopćila je u subotu ta stranka.

Ciljevi stranke su moratorij na ovrhe, deblokadu imovine i računa građana, novi Ovršni zakon, usuglašavanje Stečajnog zakona sa Zakonom o osobnom bankrotu čime se automatski deblokira 330 tisuća obitelji, smanjenje porezne represije i zabranu deložacija iz jedine nekretnine. "Blokirani" (skraćeni naziv) navode kako bi osnovne ciljeve ostvarili najduže godinu dana od datuma registracije stranke, uključivši period parlamentarnih izbora, te saziva Hrvatskog sabora i Vlade.

Za predsjednicu stranke  na osnivačkoj skupštini, održanoj u četvrtak u Zagrebu, jednoglasno je izabrana dosadašnja predsjednica istoimene udruge, Miriam Kervatin, njezin je zamjenik Mario Strinavić, a glavni tajnik Sarajko Baksa.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.