15.07.2016 08:00
ZAGREB, 14. srpnja 2016. (Hina) - Trgovački sud u Bjelovaru objavio je oglas kojim se poziva zastupnik Udruge diskriminiranih i nezadovoljnih građana Republike Hrvatske (UDNG) da u roku od petnaest dana preda popis imovine i obaveza te udruge kojoj je u skraćenom stečajnom postupku utvrđen dug od gotovo 60 tisuća kuna.
U sudskom oglasu pozivaju se i vjerovnici udruge da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka, a ne odazovu li se zastupnik UDNG-a i vjerovnici u zakonski propisanim rokovima, sud će smatrati da je ta udruga nesposobna za plaćanje i po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

Udruga diskriminiranih i nezadovoljnih građana Republike Hrvatske koju zastupa Martin Boljevac osnovana je u studenome 2010. a zalagala se za "otkrivanje istine te da po bilo koju cijenu do nje dođe službeno kod diskriminiranih građana ne dozvolivši pojedincima da njihovu istinu pretvaraju u laž, odnosno mijenjanje njihovih moralnih načela".

UDNG je u svojim priopćenjima isticao da korisnicima nudi i "usluge primarne pravne pomoći" - 50 posto besplatno, a ostatak uz naplatu. Udruga je nudila i da dežurni odvjetnik s korisnikom sklopi ugovor o "sekundarnoj pravnoj pomoći", ali bez posredstva UDNG.Takvim su načinom rada, kako su isticali, korisnicima "omogućili jeftinije troškove u sudskim postupcima i osigurali nadzor nad radom odvjetnika za one korisnike koji sumnjaju u poštenje njihovog rada i naplatu nagrade". Udruga je, uz naknadu, nudila i sastavljanje podnesaka i tužbi u kaznenom, prekršajnom, parničnom, ovršnom i stečajnom postupku.

U skraćenom stečajnom postupku nad UDNG-om, njihov zastupnik treba u roku od petnaest dana dati popis imovine i obaveza, a u stečaju će, među ostalim, završiti ako iz toga popisa proizađe da imovina udruge nije dostatna ni za namirenje stečajnog postupka.

Plinsko postrojenjeZAGREB, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Vlada je na sjednici u četvrtak s ciljem povećanja sigurnosti opskrbe plinom, donijela odluku o izgradnji plinovoda Zlobin - Bosiljevo i povećanju kapaciteta LNG terminala na Krku na 6,1 milijardu kubičnih metara plina godišnje, pri čemu ukupna vrijednost ulaganja doseže 180 milijuna eura.

SPLIT, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Storylines residential ships i splitski Brodosplit potpisali su ugovor o gradnji prvog svjetskog ekološki održivog rezidencijalnog broda, vrijednog 1,5 milijardi američkih dolara, priopćeno je iz te kompanije iz Miamija.

ZAGREB, 18. kolovoza 2022. (Hina) - Kako bi očuvala proizvodnju mlijeka na svom otkupnom području, tvrtka Dukat podići će, po sedmi put u ovoj godini, otkupnu cijenu mlijeka, pa će od 1. listopada Dukat za svaku predanu litru mlijeka svojim kooperantima plaćati dodatnih 15 lipa.

ZAGREB, 17. kolovoza 2022. (Hina) - Istraživanje trendova o plaćama i dodatnim naknadama na hrvatskom tržištu, koje je provela tvrtka Manpower, pokazalo je da je većina poslodavaca, 60,5 posto ispitanih, unatoč krizi povećala plaće i naknade u prvom polugodištu, no i da dodatno ne motiviraju zaposlenike transformativnim edukacijama i obukama.

ZAGREB, 17. kolovoza 2022. (Hina) - Udruga Glas poduzetnika (UGP) u srijedu je upozorila na nestabilnu situaciju na tržištu plina i nova poskupljenja, apeliravši na hitnu intervenciju vlade i resornog ministarstva, a u slučaju nepronalaska adekvatnog rješenja, najavila je i prosvjed na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.