06.07.2016 08:00
Zagreb, 5. srpnja 2016. (Hina)ZAGREB, 5. srpnja 2016. (Hina) - Trgovački sud u Zagrebu objavio je zaključak u kojim se pozivaju vjerovnici Srpske narodne stranke (SNS) da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te političke stranke s 29.523 kuna utvrđenog duga.
U istom zaključku pozivaju se i zastupnici SNS-a da predaju ovjereni popis imovina i obaveza stranke, a ne odazovu li se oni ili vjerovnici u zakonski predviđenim rokovima, sud će smatrati da je SNS nesposoban za plaćanje te će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o istovremenom otvaranju i zaključenju skraćenog stečaja. Srpska narodna stranka upisana je u registar političkih stranaka 28. svibnja 1991. pod registarskim brojem 62, a kao predsjednik i zastupnik stranke sa sjedištem na zagebačkom Mažuranićevu trgu navodi se Zoran Kojić. Čelnici Srpske narodne stranke još su u rujnu prošle godine potvrdili da im zbog blokade računa i nagomilanih dugova prijeti stečaj.

Kako je Zoran Kojić tada kazao za Jutarnji list, SNS će "najvjerojatnije ići u likvidaciju jer dugovi iz prošlosti iskaču poput kostura iz ormara" te da ih oni nisu u mogućnosti podmiriti. Prema njegovim riječima, najviše se nagomilalo kazni jer bivše stranačko vodstvo nije na vrijeme podnosilo izvješća o financiranju Državnom izbornom povjerenstvu. Kazao je i da su financijski problemi počeli zbog tužbe odvjetnika Vladimira Gredelja kojega je pokojni stranački predsjednik Milan Đukić uvrijedio rekavši kako je Gredelj 2002. izjavio "da je samo mrtav Srbin dobar Srbin".Zbog te izjave Gredelj je tužio Đukića i SNS te tražio kunu i ispriku, na što Đukić nije pristao, ali se čelništvo SNS-a Gredelju ispričalo 2013. Prema Kojićevim riječima, ta je tužba bila povučena, ali su se počele nagomilavati kazne zbog nepodnošenja izvješća Državnom izbornom povjerenstvu.

društvene mrežeNEW YORK, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Twitterovi investitori tužili su izvršnog direktora Tesle Elona Muska, tvrdeći da je manipulirajući spustio cijenu dionica tvrtke kada je dao ponudu za preuzimanje te društvene mreže vrijednu 44 milijarde dolara.

LONDON, 26. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Britanski regulator tržišnog natjecanja CMA u četvrtak je pokrenuo svoju drugu istragu Googlea, smatrajući da favorizira vlastite usluge na štetu konkurenata, klijenata i potrošača. 

NEW DELHI, 27. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Američka kompanija Google u pregovorima je s indijskom vladom o integriranju svoje usluge kupovine u njihovu otvorenu internetsku trgovinu ONDC, koja pokušava okončati dominaciju Amazona i Walmarta na indijskom tržištu internetske trgovine.

WASHINGTON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Američki proizvođač automobila Ford pristao je platiti 19,2 milijuna dolara kazni kako bi riješio optužbe da je iznosio pogrešne tvrdnje o stvarnoj ekonomičnosti goriva i nosivosti nekoliko njegovih vozila.

ZAGREB, 26. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa