01.07.2016 08:00
SISAK, 30. lipnja 2016. (Hina) -  Sisačko-moslavačka županija je pomažući očuvanju tradicijskih i umjetničkih obrta, dodijelila bespovratne potpore za 36 obrta, koji su zadovoljili natječajne kriterije, u ukupnom iznocu od 350.000 kuna. 
Taj novac obrtnici će koristiti za nabavku opreme i alata, uređenje obrtničkih radionica ili sufinanciranje troškova poslovanja. Potpore od po desetak tisuća kuna dobili su dimnjačari, krojači, staklari, tokari, proizvođači suvenira, licitari, urari, lončarilimari, frizeri i slični obrti. 

Obrtništvo u cijeloj Hrvatskoj prolazi kroz krizu, a u Sisačko-moslavačkoj županiji opstala su tek 1962 obrta, što je najmanji broj do sada, istaknuo je u četvrtak prilikom potpisa ugovora u prostoru Županijske obrtničke komore u Sisku župan Ivo Žinić. 

Zbog toga Sisačko-moslavačka županija kroz osam različitih mjera i poticaja iz proračunskih sredstava izdvaja 5,4 milijuna kuna. Kroz te je mjere lani u županiji očuvano oko 600 radnih mjesta, a otvoreno je i 300 novih.  

Župan Žinić također je pozvao obrtnike da koriste povoljne poduzetničke kredite, čije kamate, kroz subvencije županije, gradova i općina, iznose tek jedan posto.

ELEKTRIFIKACIJA VOZNOG PARKASEUL, 18. svibnja 2022. (Hina/Reuters) - Hyundai je najavio ulaganja od 16,5 milijardi dolara do 2030. godine u proizvodnju električnih vozili (EV) u Južnoj Koreji.

OSIJEK, 17. svibnja 2022. (Hina) - Digitalna agencija IBM iX Hrvatska najavila je u utorak otvorenje ureda u Osijeku, što će biti treći ured te tvrtke u Hrvatskoj, nakon Zagreba i Varaždina. 

LONDON, 18. svibnja 2022 (Hina) - Netflix je otpustio oko 150 djelatnika, mjesec dana nakon što je objavio da prvi puta u zadnjih deset godina gubi pretplatnike. 

ZAGREB, 17. svibnja 2022. (Hina) - Hrvatska može povećati proizvodnju suncokretovog ulja i postati njegov izvoznik, ocjenjuje se u analizi konzultantske tvrtke Smarter u kojoj se ističe da Hrvatska proizvodi više suncokreta nego što joj treba, ali i znatno manje ulja od vlastitih potreba.

LONDON, 17. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Britanska stopa nezaposlenosti na početku je godine bila najniža u više od 47 godina, pokazuju službeni podaci, no plaće su nastavile zaostajati za rastućom inflacijom.