30.06.2016 08:00
ZAGREB, 29. lipnja 2016. (Hina) - Financijska agencija (Fina) objavila je zahtjev za provedbu skraćenog stečajnog postupka nad Udrugom 'Volim Hrvatsku' kojoj je predsjednik Roko Šikić, deklarirani protivnik ulaska Hrvatske u EU, objavljeno je u pregledu stečajnih objava na e-oglasnoj ploči Ministarstva pravosuđa.
Prema zahtjevu Fine iz veljače ove godine, zahtjev za skraćenim stečajem udruge 'Volim Hrvatsku' podnesen je zbog neizvršenih osnova za plaćanje u razdoblju od 217 dana do 1. rujna 2015. u iznosu od 326,06 kuna u koji je, kako se navodi, 'uračunata i kamata i naknada Financijske agencije za provedbu ovrhe na novčanim sredstvima'. Prema podacima dostupnima Fini, 'Volim Hrvatsku' nema zaposlenih, ali ima otvoren račun i oročen novac u jednoj banci. Osim toga, kako se navodi, Fina ne raspolaže drugim podacima o dužniku 'Volim Hrvatsku'.

'Volim Hrvatsku' je kao udruga osnovana u travnju 2010., a u rujnu te godine upisana je i u registar udruga. Kao osoba ovlaštena da zastupa 'Volim Hrvatsku' navodi se Roko Šikić kojem je predsjednički mandat počeo u travnju 2010. i istekao četiri godine poslije. Kao djelatnost udruge navodi se 'organiziranje izleta u trajanju od dva dana s jednim noćenjem, tijekom kojih će članovi Udruge biti upoznati s vrijednostima i ljepotama svoje domovine'.

Osim toga, kao ciljevi 'Volim Hrvatsku' navode se i upoznavanje javnosti s hrvatskom kulturom, povijesti i prirodnim ljepotama 'predavanjima, filmskim i dia projekcijama, seminarima  i radionicama' a istaknuto je i 'izdavanje literature, brošura, knjiga i edicija za promicanje vrednota domovine Hrvatske, sukladno posebnim propisima'

Predsjednik 'Volim Hrvatsku' Roko Šikić bio je poznat i po skidanju zastave EU  2011. u Zagrebu, kako se navodilo, s objašnjenjem da te zastave 'Vlada Republike Hrvatske i dalje neovlašteno drži istaknute na službenim mjestima'. Nakon uklanjanja zastave EU, 'Volim Hrvatsku' podnijela je i kaznenu prijavu protiv 'nepoznatog počinitelja nalogodavca u Vladi Republike Hrvatske za isticanje zastave, tvorevine Lisabonskog sporazuma' koja, prema istupima iz te udruge, ' vrijeđa kodeks, ugled i dostojanstvo građana Republike Hrvatske'. Zahtjev za pokretanjem skraćenog stečaja, odnosno predmet 'Volim Hrvatsku' dostavljen je Trgovačkom sudu u Osijeku.

M&A procesZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Infinum u kategoriji velikih tvrtki, Q agency u kategoriji srednjih i The Productive Company u kategoriji malih najbolji su poslodavci u 2022. godini, pokazuju rezultati istraživanja zadovoljstva zaposlenika, koje je portal MojPosao proveo u 67 tvrtki.

ZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) ocijenila je u četvrtak da ulazak Hrvatske u schengenski prostor te potpisivanje Konvencije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD-a predstavljaju snažan poticaj hrvatskom gospodarstvu. 

ZAGREB, 9. prosinca 2022. (Hina) - Do ponedjeljka 5. prosinca poslodavci su svojim zaposlenima uz redovne mjesečne plaće tijekom ove godine isplatili i oko 7,71 milijardi kuna neoporezivih naknada, piše u petak Večernji list. 

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) i Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT) pokrenuli su prvi hrvatski deep-tech venture builder Nuqleus, odnosno novi program za povezivanje znanstveno-istraživačkih institucija, industrije i startup ekosustava, a prijave na njega traju do 15. siječnja iduće godine, priopćeno je u srijedu s FER-a.

ZAGREB, 7. prosinca 2022. (Hina) - Radnici zagrebačke Čistoće prosvjedovali su u srijedu ispred ulaza u zgradu Čistoće tražeći povećanje plaća najslabije plaćenim radnicima i usklađivanje koeficijenata s drugim podružnicama Zagrebačkog holdinga, te su najavili prekid rada na Božić ako im se ne ispune zahtjevi.