30.06.2016 08:00
ZAGREB, 29. lipnja 2016. (Hina) - Financijska agencija (Fina) objavila je zahtjev za provedbu skraćenog stečajnog postupka nad Udrugom 'Volim Hrvatsku' kojoj je predsjednik Roko Šikić, deklarirani protivnik ulaska Hrvatske u EU, objavljeno je u pregledu stečajnih objava na e-oglasnoj ploči Ministarstva pravosuđa.
Prema zahtjevu Fine iz veljače ove godine, zahtjev za skraćenim stečajem udruge 'Volim Hrvatsku' podnesen je zbog neizvršenih osnova za plaćanje u razdoblju od 217 dana do 1. rujna 2015. u iznosu od 326,06 kuna u koji je, kako se navodi, 'uračunata i kamata i naknada Financijske agencije za provedbu ovrhe na novčanim sredstvima'. Prema podacima dostupnima Fini, 'Volim Hrvatsku' nema zaposlenih, ali ima otvoren račun i oročen novac u jednoj banci. Osim toga, kako se navodi, Fina ne raspolaže drugim podacima o dužniku 'Volim Hrvatsku'.

'Volim Hrvatsku' je kao udruga osnovana u travnju 2010., a u rujnu te godine upisana je i u registar udruga. Kao osoba ovlaštena da zastupa 'Volim Hrvatsku' navodi se Roko Šikić kojem je predsjednički mandat počeo u travnju 2010. i istekao četiri godine poslije. Kao djelatnost udruge navodi se 'organiziranje izleta u trajanju od dva dana s jednim noćenjem, tijekom kojih će članovi Udruge biti upoznati s vrijednostima i ljepotama svoje domovine'.

Osim toga, kao ciljevi 'Volim Hrvatsku' navode se i upoznavanje javnosti s hrvatskom kulturom, povijesti i prirodnim ljepotama 'predavanjima, filmskim i dia projekcijama, seminarima  i radionicama' a istaknuto je i 'izdavanje literature, brošura, knjiga i edicija za promicanje vrednota domovine Hrvatske, sukladno posebnim propisima'

Predsjednik 'Volim Hrvatsku' Roko Šikić bio je poznat i po skidanju zastave EU  2011. u Zagrebu, kako se navodilo, s objašnjenjem da te zastave 'Vlada Republike Hrvatske i dalje neovlašteno drži istaknute na službenim mjestima'. Nakon uklanjanja zastave EU, 'Volim Hrvatsku' podnijela je i kaznenu prijavu protiv 'nepoznatog počinitelja nalogodavca u Vladi Republike Hrvatske za isticanje zastave, tvorevine Lisabonskog sporazuma' koja, prema istupima iz te udruge, ' vrijeđa kodeks, ugled i dostojanstvo građana Republike Hrvatske'. Zahtjev za pokretanjem skraćenog stečaja, odnosno predmet 'Volim Hrvatsku' dostavljen je Trgovačkom sudu u Osijeku.

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.