28.06.2016 08:00
ZAGREB, 27. lipnja 2016. (Hina) - Trgovački sud u Osijeku donio je rješenje kojim se obustavlja skraćeni stečajni postupak nad tvrtkom Chic Turizam, osnivačem tvrtke Portal Dnevno – izdavačem istoimenog portala, jer je sudu dostavljen popis imovine i obaveza te tvrtke u kojem se, između ostaloga, navodi da u vlasništvu ima stan u Zagrebu i poslovni prostor u Splitu. 
U sudskom rješenju navodi se i da je zastupnik Chic turizma priznao da ima i obveza prema vjerovnicima i prema poreznoj upravi, a budući da je sudu dostavljen dokaz da posjeduje imovinu iz koje se mogu namiriti troškovi stečajnog postupka, nisu ispunjene pretpostavke za istovremeno otvaranje i zaključenje skraćenog stečajnog postupka. Navodi se i da će se nakon obustave skraćenog stečaja nad Chic turizmom 'postupak nastaviti prema općim odredbama stečajnog zakona'.  

Najnovije rješenje trgovačkog suda uslijedilo je nakon oglasa objavljenog sredinom svibnja u kojem se pozivao zastupnik Chic turizma da preda popis imovine i obaveze te tvrtke s utvrđenim dugom od 25.947 kuna.  Početkom svibnja bio je objavljen i prijedlog Financijske agencije (Fine) za otvaranjem stečajnog postupka nad tvrtkom Portal Dnevno d.o.o zbog duga utvrđenog do 13. siječnja u iznosu većem od 615.000 kuna. Nakon toga je i sudskim zaključkom početkom lipnja pozvan Michael Ljubas da kao zastupnik Portala Dnevno preda izvješće o financijsko-gospodarskom stanju te tvrtke.  

Kako se navodi u zaključku, ne odazove li se Ljubas tom pozivu, sud može odrediti njegovo dovođenje, a može ga i kazniti novčanom kaznom do 10.000 kuna. Uz to, sud je zakazao i ročište radi rasprave o uvjetima za otvaranje stečajnog  postupka nad dužnikom Portal Dnevno d.o.o za 8. rujna pred Trgovačkim sudom u Zagrebu.  Portal Dnevno d.o.o, tvrtka registrirana kao 'dioničko društvo za javno informiranje', osnovana je u travnju 2010. kada je i pokrenut istoimeni portal. 

Direktor izdavača portala je kontroverzni poduzetnik Michael Ljubas koji se, osim za portal Dnevno.hr, navodi i kao vlasnik lista 7dnevno. Ti mediji u posljednjih su nekoliko godina bili prozivani zbog širenja govora mržnje, a Ljubas je u posljednjih petnaestak godina bio prozivan za sumnjivu privatizaciju Elektroprometa te je, između ostaloga, bio spominjan i u aferi povezanoj s navodnim pokušajem preuzimanja RIZ Odašiljača. Ljubas je poznat i po prijetnjama novinarima Večernjeg lista i Business.hr-a, a njegovo se ime povezivalo i s napadom na predsjednika uprave Industrogradnje Josipa Galinca. Michael Ljubas krajem prošle godine bio je i prostrijeljen u pucnjavi na zagrebačkoj Selskoj cesti.

Poslovna tajnaLONDON, 25. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".

TOKIO, 24. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Toyota je zbog nestašice poluvodiča smanjila proizvodnju širom svijeta za desetke tisuća automobila. 

GOSPIĆ, 24. svibnja 2022. (Hina) - Vindija je u Ličko-senjskoj županiji ugovorila otkup kravljeg mlijeka s 94 poljoprivredna gospodarstva te je očekivani ukupni otkup oko 1,6 milijuna litara godišnje, a trošak transporta mlijeka u Varaždin nadoknađuje županija, rečeno je u utorak Hini iz Vindije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Financial Times je uvrstio Hrvatski Telekom (HT) i Valamar među europske klimatske lidere, izvijestili su u utorak iz te dvije kompanije.

ZAGREB, 24. svibnja 2022. (Hina) - Dionica autoceste A1 od čvora Ploče do čvora Karamatići danas od ponoći zatvorena je za sav promet radi uvođenja novog prometno-informacijskog sustava na ovoj autocesti, čime je počeo proces digitalizacije mreže autocesta kojom upravljaju Hrvatske autoceste, piše u utorak Jutarnji list.