23.06.2016 07:45
DUBROVNIK, 21. lipnja 2016. (Hina), Predstavnici Grada Dubrovnika i Dubrovačke razvojne agencije DURA razgovarali su s predstavnikom tvrtke Samsung Electronics za Europu o mogućnostima poslovne suradnje u projektu Smart City, na gradskim projektima poput Dubrovačke kartice javnog gradskog prijevoza ili Dubrovačkih muzeja te u partnerstvu kroz sponzorstvo Dubrovačkih ljetnih igara, izvijestili su u utorak iz dubrovačke gradske uprave.
 Na radnom sastanku sudjelovali su dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, direktorica DURA-e Andrea Novaković i Damon Crowhurst, direktor razvoja tvrtke Samsung Electronics za Europu, a na sastanku je iskazana spremnost svih strana za poslovnu suradnju. Posjet predstavnika Samsunga upriličen je u Dubrovniku zahvaljujući velikom zanimanju niza klijenata, počevši od hotelskih kuća pa do javnih ustanova i poduzeća, navode iz Gradske. uprave. 

Naime, Samsung nudi promociju putem digitalnog marketinga prema posjetiteljima posredstvom Samsungovih LED ekrana čije sadržaje za lokalno tržište priprema dubrovačke tvrtka Intuit d.o.o.. 'U ponudi su i specifična hotelska rješenja, poput IPTV sustava tvrtke Samsung, što je novost ove tvrtke na europskom, a time i hrvatskom tržištu', stoji na stranicama dubrovačke gradske uprave. 

Svjetski i europski tjedan novcaZAGREB, 20. svibnja 2022. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za ožujak iznosila je 7.607 kuna, što je nominalno više za 6,6 posto, a realno niže za 0,7 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, priopćio je u petak Državni zavod za statistiku (DZS).

ZAGREB, 19. svibnja 2022. (Hina) - Tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala i proizvoda za izradu namještaja po mjeri i uređenje doma, u 2021. je ostvarila rast dobiti od 74 posto u odnosu na godinu prije te rast ukupnih prihoda za 24 posto, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.

LONDON, 19. svibnja 2022. (Hina) - Potrošači su tužili McDonald's i Wendy's tvrdeći da njihovi hamburgeri izgledaju puno veći nego što zapravo jesu, prenose britanski mediji.

KANFANAR, 18. svibnja 2022. (Hina) - Uz dodatnu investiciju od 400 milijuna kuna u nove proizvodne linije za grijane duhanske proizvode neo branda za Hyper uređaje u tvornici u Kanfanaru, British American Tobacco (BAT) do sada je otvorio 70 novih radnih mjesta, istaknuto je u srijedu na predstavljanju te investicije.

OFFENBURG, 18. svibnja 2022. (Hina/dpa) - Rezervni dijelovi za autobuse Mercedes-Benza i Setre uskoro će se moći proizvoditi pomoću 3D pisača i biti dostupni svima koji budu imali licencu, objavila je u srijedu matična kompanija Daimler Truck.