23.06.2016 07:45
DUBROVNIK, 21. lipnja 2016. (Hina), Predstavnici Grada Dubrovnika i Dubrovačke razvojne agencije DURA razgovarali su s predstavnikom tvrtke Samsung Electronics za Europu o mogućnostima poslovne suradnje u projektu Smart City, na gradskim projektima poput Dubrovačke kartice javnog gradskog prijevoza ili Dubrovačkih muzeja te u partnerstvu kroz sponzorstvo Dubrovačkih ljetnih igara, izvijestili su u utorak iz dubrovačke gradske uprave.
 Na radnom sastanku sudjelovali su dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, direktorica DURA-e Andrea Novaković i Damon Crowhurst, direktor razvoja tvrtke Samsung Electronics za Europu, a na sastanku je iskazana spremnost svih strana za poslovnu suradnju. Posjet predstavnika Samsunga upriličen je u Dubrovniku zahvaljujući velikom zanimanju niza klijenata, počevši od hotelskih kuća pa do javnih ustanova i poduzeća, navode iz Gradske. uprave. 

Naime, Samsung nudi promociju putem digitalnog marketinga prema posjetiteljima posredstvom Samsungovih LED ekrana čije sadržaje za lokalno tržište priprema dubrovačke tvrtka Intuit d.o.o.. 'U ponudi su i specifična hotelska rješenja, poput IPTV sustava tvrtke Samsung, što je novost ove tvrtke na europskom, a time i hrvatskom tržištu', stoji na stranicama dubrovačke gradske uprave. 

ELEKTRIFIKACIJA VOZNOG PARKAHALEWOOD, 1. prosinca 2022. (Hina/Reuters) - Američki automobilski div Ford Motor najavio je u četvrtak da će uložiti još 149 milijuna funti kako bi povećao proizvodnju pogonskih jedinica za električna vozila u tvornici motora u sjevernoj Engleskoj.

ZAGREB, 1. prosinca 2022. (Hina) - Pliva za 2022. očekuje sličnu razinu prihoda i dobiti kao u 2021., čime su u toj farmaceutskoj kompaniji zadovoljni, no kako je u četvrtak na susretu s novinarima istaknuo predsjednik uprave Plive Mihael Furjan, u cijeloj godini, posebice njezinim zadnjim mjesecima, poslovanje im je bilo najteže u zadnjih 10-ak godina.

ZAGREB, 2. prosinca 2022. (Hina) - Vrijednost građevinskih radova koje su izvela poduzeća s 20 i više zaposlenih s vlastitim radnicima u trećem ovogodišnjem tromjesečju veća je za 63,3 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a vrijednost novih narudžbi porasla je za 9,6 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). 

ZAGREB, 30. studenoga 2022. (Hina/afp) – Gotovo tri četvrtine ljudi starijih od deset godina u svijetu posjeduje mobitel putem kojega je omogućen pristup internetu, ali ipak gotovo trećina nema mu pristup, objavila je u srijedu agencija Ujedinjenih naroda.

LUXEMBOURG, 30. studenoga 2022. (Hina) - Inflacija u eurozoni oslabila je u studenome, kliznuvši na 10 posto, zahvaljujući blažem rastu cijena energije i hrane, pokazale su u srijedu prve procjene Eurostata.